Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut comunica que no té disponibilitat econòmica per signar un conveni pel nou consultori de Moja

L’alcalde, Lucas Ramírez, explica que l’Ajuntament seguirà treballant per a que l’equipament s’acabi fent

dimecres 22 febrer 2017

El Departament de Salut de la Generalitat ha comunicat a l’Ajuntament d’Olèrdola que no compta amb disponibilitat econòmica per a signar un conveni de col·laboració per construir el nou consultori  mèdic de Moja. Així ho ha explicat l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, en una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat” de Canal 20-Ràdio Olèrdola.

La resposta de Salut arriba després que l’Ajuntament oferís al Departament la signatura d’un acord que contemplés l’avançament de les obres amb recursos de l’Ajuntament , amb el compromís que la Generalitat  després pagaria els treballs a terminis. Aquest oferiment es va formalitzar en una reunió que l’alcalde  i la regidora de Sanitat, Eva Ruiz, mantenien amb el mateix conseller de Salut, Antoni Comín, el passat 9 de novembre. De la reunió, la delegació d’Olèrdola va sortir amb bones sensacions i es va exposar que el conseller va rebre amb receptivitat i agradable sorpresa que l’Ajuntament estigués disposat “a fer de banc de la conselleria” per a fer realitat aquesta obra al municipi. Però la resposta no ha estat la desitjada. La conselleria comunicava la setmana passada que no té disponibilitat per a contraure els compromisos econòmics que comportaria la signatura d’un conveni com el que es proposa des d’Olèrdola.(àudio)

Ramírez recorda que el plantejament que feia l’Ajuntament seguia el model que ja es va aplicar per a poder avançar la construcció del consultori mèdic de Sant Miquel. L’alcalde entén que l’època ha canviat i que la Generalitat té un fort endeutament que ha condicionat la resposta que ara s’ ha rebut del Departament.(àudio)

Des de l’Ajuntament es treballarà per a fer realitat aquest equipament. Per això, sol·licitaran entrar dins de la planificació d’inversions de la conselleria,  en una reunió que mantindran amb la cap territorial del Departament el proper 16 de març. Ramírez no ocultava que la resposta del Departament  és una “decepció, però refermava el compromís de seguir treballant per a fer el nou consultori. (àudio)

Des de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Olèrdola es confia que la conselleria tindrà en consideració que  la feina prèvia per a fer el consultori està molt avançada, tenint en compte que des de l’any 2010 es té el projecte redactat  i es tenen els terrenys disponibles.

Escolta l'entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions