Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut realitzarà des de dilluns cribratges intensius de COVID-19 en diferents municipis de la Regió Sanitària Metropolitana Sud

Els veïns d’Olèrdola tindran com a punts més pròxims de cribratge el Molí d’en Foix dels Monjos i el local dels Falcons de Vilafranca

divendres 27 novembre 2020

 

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, s’inicien cribratges intensius en diferents municipis de la Regió Sanitària Metropolitana Sud. El dilluns 30 de novembre comencen a fer-se les proves a Cornellà de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, El Prat de Llobregat, Els Monjos, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. El dimarts 1 de desembre s’inicien els cribratges a Sant Sadurní d’Anoia, Masquefa, Sant Andreu de la Barca, Pallejà i Gavà. I el 2 de desembre a Viladecans, tot i que es podrien ampliar a d’altres municipis.

 A continuació es relacionen tots els punts de cribratge, amb els horaris i els dies d'inici:

30 de novembre:

 • Sant Boi de Llobregat. Centre Cívic l’Olivera. C. De Joan Pagès. Accés pel carrer Antonio Machado, 1. De dilluns a divendres de 15 a 20 h.
 • Cornellà de Llobregat. Centre Cívic Sant Ildefons. C. De Gerdera.De dilluns a divendres de 15 a 20 h.
 • Sant Feliu de Llobregat. Centre Cívic Mas Lluí. C. Estelí, 10-12. Accés per la Plaça Dicià. De dilluns a divendres de 15 a 20 h.
 • El Prat de Llobregat. Centre Cívic Jardins de la Pau. C. Jardins de la Pau, s/n.De dilluns a divendres de 12 a 20 h i dissabtes de 8 a 20 h.

       Els Monjos. Molí d’en Foix. Av. Catalunya, 84. De dilluns a divendres de 

 • 15 a 20 h.
 • Vilafranca del Penedès. Local dels Falcons. C. Pasteur, 7. De dilluns a divendres de 15 a 20 h.
 • Vilanova i la Geltrú. Centre Cívic Sant Joan. Jardins Francesc Macià, s/n.

De dilluns a divendres de 15 a 20 h.

L’1 de desembre:

 • Sant Sadurní d’Anoia. Índex. C. Pompeu Fabra, 34-36. De dilluns a divendres de 15 a 20 h.
 • Casal d’avis. C. Escoles, 6. De dilluns a divendres de 15 a 20 h.
 • Sant Andreu de la Barca. Centre Cívic La Plana. C. Garraf, s/n. De dilluns a divendres de 15 a 20 h.
 • Pallejà. Barcelona. Davant Parc infantil Patufet. De dilluns a divendres de 10 a 12 h i de 15 a 17 h.
 • Gavà. Casal Gent Gran “El Centre”. C. San Isidro. 22-24. De dilluns a divendres de 12 a 20 h i dissabtes de 8 a 20 h.

El 2 de desembre:

 • Casal del Barri “La Unión”. C. Dos de maig, 41. De dilluns a divendres de 12 a 20 h i dissabtes de 8 a 20 h.

 

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica a partir de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR). Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19, les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu per coronavirus i aquelles persones que se’ls hi ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de COVID-19 positiu en els darrers 3 mesos hauran de seguir els circuits habituals, fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que li sigui informat.

El resultat de la prova es donarà al mateix moment (s’obté en 15 minuts) i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. Per evitar aglomeracions els dispositius de cribratge massiu estaran en funcionament diverses setmanes. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

 Es tracta d’una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19 del Departament de Salut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, també amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis i el Servei de Vigilància Epidemiològica.

 

El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

 

Document Actions