Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'amplien les possibilitats de gaudir aquest 2017 del Festival “Olèrdola, la Ciutat Perduda”

Un dels atractius que s’ofereixen és participar en un espectacle dirigit pel prestigiós artista anglès Keith Khan
Antoni Madueño, director del Festival "Olèrdola, la Ciutat Perduda"
Antoni Madueño, director del Festival "Olèrdola, la Ciutat Perduda"

divendres 16 juny 2017

Amb la voluntat de consolidar la proposta, atraure a més visitants i ampliar les possibilitats de gaudir dels espectacles, la 2a edició del festival “Olèrdola, la Ciutat Perduda” presenta diferents novetats. Entre les destacades hi ha el canvi de dates. I és que aquest 2017 el festival tindrà lloc al Conjunt monumental el divendres 30 de juny i dissabte 1 de juliol, quan l’any passat es va celebrar durant el primer cap de setmana d’agost. Una altra de les novetats rellevants és que es prepara per la nit un únic espectacle multidisciplinar, com l’any passat, però que es programa en dos dies diferents. Així, qui ho desitgi, podrà optar entre veure el festival el divendres o el dissabte. També s’amplien els espais del Conjunt monumental que acullen les propostes artístiques, arribant enguany  al Pla dels Albats.

L’actor, cantant i músic Antoni Madueño és el director d’aquest espectacle d’Arts Escèniques, que aquest 2017 inicia una adaptació lliure de la “Divina Comèdia” de Dant, començant amb “L’infern de Mir Geribert”. El mateix Madueño explica a Canal 20-Ràdio Olèrdola que es manté el segell del festival de fer confluir patrimoni i art contemporani.(àudio)

Madueño exposa que el canvi de dates pretén afavorir la participació del municipi i del territori.(àudio)

Per moure’s pel conjunt monumental, els visitants disposaran d’una llanterna que facilitarà l’organització. El concepte és oferir un espectacle participatiu i itinerant, organitzant al públic en grups de 15 a 20 persones que passaran per les diferents propostes escèniques amb el guiatge d’un dels artistes fins arribar a l’espectacle final, davant la muralla.(àudio)

Entre les intervencions artístiques es podrà seguir “La Selva obscura” , creat pel col·lectiu Arpirineus, un grup d’artistes de les comarques pirinenques però també amb membres de Girona i Barcelona. Es tracta d’un gran volum de branques que han estat extretes de la poda d’Olèrdola, organitzades a manera de laberint il·luminat i envoltat de fum, a través del qual passaran els espectadors. Sobre l’estructura es projectarà un mapping, obra de l’artista visual Sílvia Isach i una banda sonora de Roger Subirana.

A l’interior de la cisterna s’oferirà una de les escenes imaginades pels artistes de totes les èpoques: cossos turmentats que proven de fugir-ne, mentre el fum i el foc els turmenten. El vestuari, l’escenografia i direcció artística de l’espai aniran a càrrec de Keith Khan i la formació en expressió corporal anirà a cura de Carlos Alma, en un taller participatiu que prepararà les actuacions dies abans a la realització de l’espectacle. La voluntat és la de poder comptar entre 40 i 50 persones. Amb el propòsit de poder facilitar al màxim la participació, per  formar part de l’espectacle no caldrà assistir a totes les tres sessions gratuïtes programades del taller, del 27 al 29 de juny. Antoni Madueño posa l’accent en què, per a recrear aquest infern dins de la cisterna es comptarà amb el reputat artista Keith Khan, que acumula un currículum impressionant que inclou la direcció de les olimpíades culturals de Londres.(àudio)

Al Pla dels Albats es mostrarà una exposició nocturna d’obres del col·lectiu  Artpirineus.  Utilitzaran l’espai de les tombes per fer la representació d’un dels cercles, en què els heretges pateixen les seves penes. Les parets de l’antiga església i els arbres o d’altres estructures, suportaran obra plàstica amb una il·luminació particular.

L’església acollirà una instal·lació d’Antoni Madueño  amb escenes medievals de l’infern, des de les miniatures i frescos medievals fins als inicis del Renaixement, adornant una projecció apocalíptica.  També es podrà visionar una vídeo instal·lació a càrrec de Jordi Murillo - 25 Hombres.

A la muralla es realitzarà l’espectacle “Veni vinum”, de Salvador Giralt , Marc Egea i Jordi Rallo.

Durant “Olèrdola, la Ciutat Perduda” a la sala d’exposicions es podrà veure una mostra de treballs  d’alguns artistes participants.

El Festival l’ organitza l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, encarregats de la gestió del Conjunt monumental. Es preveu que en els dos dies ja es pugui accedir al recinte a partir de les 8 del vespre, amb una presentació vinculada al món del vi. A les 21:30 i fins les 22:30 se seguiria l’espectacle , per confluir els grups de visitants davant de la muralla, a les 22:30, amb l’espectacle “Veni Vinum”.

Escolta l'entrevista a Antoni Madueño, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions