Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Miquel d’Olèrdola es prepara per viure aquest cap de setmana la seva Festa Major

Amb actes variats i per a totes les edats, la Societat La Lleialtat busca la màxima participació dels veïns
La cercavila reuneix balls de tots els pobles d'Olèrdola
La cercavila reuneix balls de tots els pobles d'Olèrdola

dilluns 07 octubre 2013

Després dels partits preliminars dels campionats de dards i de tennis taula, disputats aquest dissabte, aquest cap de setmana es concentren les activitats que donen contingut a la Festa Major de Sant Miquel. Organitzada per la Societat La Lleialtat, la Festa Major manté una programació variada, pensada per a satisfer a totes les edats. Per a fer-ho es compta amb la implicació de les entitats, amb el propòsit de fer que la Festa Major sigui participativa, tal i com indica la presidenta de la Societat La Lleialtat de Sant Miquel, Maria Montané.(àudio)

Divendres, amb sortida des del camp de futbol El Bosquet, hi haurà Correfoc amb els Llops de Sant Miquel, a partir de les 10 de la nit. A tres quarts d’11 de la nit, a la plaça de l’Església es llençarà el castell de focs. Seguidament, a la Sala del Conill, Maurici Ullate Valls pronunciarà el pregó de la Festa Major. En acabar el pregó, al local Rossend Montané, el FC La Plana Rodona organitza una nit de cinema.

La primera de les activitats previstes pel dissabte 12 d’octubre és la inscripció i inici del III Campionat de petanca, a partir de dos quarts de 10 del matí, al camp de futbol El Bosquet i sota l’organització de l’Associació de Veïns de La Plana Rodona.

A dos quarts d’11 del matí, a la plaça de l’Església, s’han programat les inscripcions i l’inici de la VIII cursa d’orientació de Sant Miquel, amb la col·laboració del Consell Esportiu de l’Alt Penedès i l’organització de la Gestora del Grup de Joves de Sant Miquel. Seguidament, a la plaça de l’Església, es faran jocs tradicionals, amb la col·laboració d’Els Llops de Sant Miquel. A les 5 de la tarda, al camp de futbol El Bosquet, es disputarà un partit de futbol platja: solters contra casats. A les 5 també es podran fer les inscripcions i jugar una competició de bitlles catalanes. Sense deixar el camp de futbol, es podran gaudir d’inflables per a totes les edats i fer passejades en poni, gràcies a la col·laboració de l’Escola Pony Club Granja. Maria Montané explicava que aquest any, com a novetat, es concentren en el camp de futbol les activitats infantils.(àudio)

A 2/4 de 12 de la nit, al Local Rossend Montané, es viurà el Ball de Festa Major a càrrec de l’orquestra Setson.

A dos quarts d’11 del matí de diumenge se celebrarà la missa de Festa Major. A un quart de 12 del migdia, a la plaça de l’Església, es podrà seguir una exhibició de gimnàstica rítmica, de la mà del Rítmica Olèrdola.A les 12 del migdia s’ha marcat l’inici de la cercavila amb la Colla de Gegants de Sant Pere Molanta, La Bolangera de Sant Pere Molanta, Panderetes de Sant Pere Molanta, Cintes de Moja, Colla de Gegants de Moja, Gegantons de Moja, Capgrossos de Moja, Panderetes de Moja, els timbalers del Ball d’Enveja, Els Llops de Sant Miquel d’Olèrdola, i El Drac de Sant Miquel d’Olèrdola. En acabar la Cercavila, a la plaça de l’Església, hi haurà exhibició folklòrica de tots els balls. Seguidament, La Portàtil FM oferirà un concert vermut. Montané recorda que a Sant Miquel es manté la tradició del concert vermut, però amb un format diferent al que ofereix una orquestra.(àudio)

A 2/4 de 7 de la tarda, al Local Rossend Montané, es podrà jugar al Bingo de Festa Major, amb coca i cava. Al soterrani del Local Rossend Montané es jugaran les finals de les competicions de dards i de ping-pong. Durant el transcurs del Bingo es realitzarà l’entrega dels premis de Dards, Ping-pong, Petanca, Bitlles Catalanes i el concurs de dibuix. En acabar, a la Plaça de l’Església, s’encendrà la traca final de Festa Major.

Durant la Festa Major, al local del Casal d’Avis, es podran veure exposats els treballs del grup de manualitats del Casal. La mostra es podrà visitar el dissabte, de dos quarts d’11 a les 2 i de les 5 a les 8 del vespre. Diumenge l’horari d’obertura serà de 10.30 a 14.30 i de 17 a 19h.Document Actions