Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Miquel es prepara per viure aquest cap de setmana la seva Festa Major

La Societat la Lleialtat organitza un variat programa per a totes les edats, des de divendres i fins dilluns

dimarts 06 octubre 2015

Des d’aquest divendres i fins dilluns, 12 d’octubre, Sant Miquel d’Olèrdola viurà les activitats principals de la seva Festa Major després dels actes previs celebrats dissabte.  La primera de les propostes programades aquest divendres és el correfoc. Serà a partir de les 10 de la nit, amb sortida des del camp de futbol El Bosquet, a càrrec dels Llops de Sant Miquel. Els Llops seran els encarregats de portar la imatge de Sant Miquel des de l’Església fins a l’Ajuntament. Allà el sant passarà la Festa Major fins diumenge al migdia, quan tanqui la cercavila que de nou el portarà a entrar a l’església. La presidenta de la Societat La Lleialtat de Sant Miquel, Roser Mascaró, recordava que la sortida de Sant Miquel i la seva posterior entrada a l’església va ser una novetat de la Festa Major de l’any passat. Després de la positiva experiència, han mantingut l’activitat animats per la resposta del poble.(àudio)

A tres quarts d’onze de la nit, a la plaça de l’Església, es llençarà un castell de focs i seguidament Jordi Pardo protagonitzarà el pregó de la Festa Major. En acabar hi haurà nit de cinema per a totes les edats.

Dissabte, a partir de les 10 del matí s’ha programat una visita guiada pels entorns del Castell d’Olèrdola. El recorregut és de 5 quilòmetres i l’activitat té una durada de 3 hores. Les inscripcions es poden fer a: activitats@acer-associacio.org.

A dos quarts d’onze del matí, al Local Rossend Montané, es farà un taller de Jumping Clay, un material que barreja les prestacions de la plastilina i de l’argila. L’activitat és organitzada per l’associació de Veïns de La Plana Rodona. En acabar, a la plaça de l’Església, es viurà la tradicional activitat de trencar l’olla i jocs, per seguir amb el vermut infantil a dos quarts de 2 del migdia.

A partir de les 5 de la tarda de dissabte, el centre d’activitats serà el camp de futbol. S’hi faran partits de futbol 7 per a totes les edats, competició de bitlles catalanes, passejada en poni, inflables i xocolatada.(àudio)

A dos quarts d’onze de la nit, al Local Rossend Montané, la Societat La Lleialtat confia que es reuniran forces veïns per a seguir el Ball de Festa Major amb la Banda del Drac.(àudio)

Diumenge, a les 8 del matí, es recuperen les matines, amb els Grallers Vent dels Pins i parades per fer un most. A les 9 del matí, al carrer darrere del Local, se servirà una sardinada i a partir de dos quarts d’onze es podrà visitar el Sant Sepulcre. També hi haurà opció de veure aquest monument a les 12 del migdia i a dos quarts de dues.

A dos quarts d’onze es farà la missa solemne de Festa Major i a les 12 sortirà la Cercavila des de davant de l’Ajuntament. Hi participaran la Colla de Gegants de Sant Pere Molanta, Panderetes de Sant Pere Molanta, Cintes de Moja, Colla de Gegants de Moja, Gegantons de Moja ,Ball de bastons El Toc d’Olèrdola, Capgrossos de Moja, Panderetes de Moja, els timbalers del Ball d’Enveja, Grallers d’Olèrdola Vent dels Pins, els Timbalers de Sant Miquel d’Olèrdola, els Llops de Sant Miquel d’Olèrdola, el Drac de Sant Miquel d’Olèrdola i els Nans de Sant Miquel. Tot seguit es farà l’Entrada de Sant Miquel Arcàngel a l’església. Aquest any una novetat serà que es batejaran dos nous nans de Sant Miquel, tal i com avança Roser Mascaró. (àudio)

En acabar hi haurà exhibició folklòrica dels balls i seguidament concert vermut amenitzat pel Grup d’Havaneres Son de l’Havana.A les 6 de la tarda, s’ha programat Festival del Club Rítmica Olèrdola i seguidament el grup de Carnaval Tots per un conduirà una flash mob. El darrer dels actes de diumenge és una nit Jove amb dj’s, sota l’organització de la Gestora del Grup de Joves.

Dilluns 12 d’octubre, a les 9 del matí, la imatge del sant torna a sortir de l’església i es desplaça al Local Rossend Montané. Seguidament hi haurà botifarrada i a les 11 del matí inflables. Per la tarda, a les 6, es disputaran les finals de les competicions de play Station, dards, tennis taula i es podrà provar el dance dance revolution(catifes de ball).

Després del lliurament dels premis, hi haurà la traca que marcarà el final de la Festa Major de Sant Miquel. Aquests dies de festa, també es podrà veure el casal d’avis una mostra de manualitats de la gent gran. Restarà oberta el dissabte de 10.30 a 14:00h i de 17 a 20:00h; el diumenge 10 d’octubre: de 10.30 a 14.30h i de 17 a 19.00h; i el dilluns 12 d’octubre, també de 10.30 a 14:30 i de 17 a 19.00h.

Escolta l'entrevista a Roser Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions