Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Miquel ha estrenat Drac aquesta Festa Major

Es diu “Txetxinus” i ha estat fet per Celestí Laguna; fa 3’5 metres de llarg i pesa 45 quilos

dimecres 11 octubre 2017

Un dels atractius de la cercavila de la Festa Major de Sant Miquel, celebrada aquest diumenge al migdia, era poder conèixer el nou Drac de Sant Miquel. Es diu “Txetxinus”, està fet en fibra de vidre i té una mida de 3’5 metres de llargada. És obra de Celestí Laguna, veí de Sant Miquel que va acceptar el repte de fer aquesta nova bèstia de foc que s’ha incorporat  al folklore del municipi. Laguna també és l’autor dels nans de Sant Miquel que en els darrers anys s’han anat afegint al seguici festiu del poble.DracStMiquel2OK.jpg

Celestí Laguna està molt satisfet pel funcionament de l’estrena de “Txetxinus”, especialment perquè diumenge es va poder comprovar com els veïns es feien seu el Drac, sobretot els més petits.(àudio)

Voluminós però lleuger, aquest drac de llengua de serp i cua recargolada pesa 45 quilos. A l’hora de realitzar-lo es va pensar en un Drac que fos gran “perquè impressionés” i còmode de fer-lo ballar. Durant la cercavila es va constatar que “Txetxinus” reuneix aquests requisits. (àudio)

Sant Miquel ja tenia un drac, fet pels infants. Però està molt deteriorat  i té un pes excessiu. (àudio)

Celestí Laguna ha calculat que per a fer el drac s’han invertit 170 hores de treball, algunes de les quals aportades per altres membres dels Llops de Sant Miquel, incloent la seva dona i el seu fill.

Diumenge va ser batejat a l’interior de l’església, però no es descarta que properament s’organitzi una festa de presentació amb la presència d’altres dracs que actuïn com a padrins. També es valora poder inscriure a Txetxinus en l’associació catalana del  Bestiari Festiu per ampliar les possibilitats d’actuar, si així ho considera oportú el grup dels Llops, que en són els portadors.DRacStMiquel3OK.jpg

Escolta l'entrevista a Celestí Laguna, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions