Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Pere Molanta acollirà diumenge 25 d’abril la cloenda de l’exposició “Quan la vida entra a l’escola”

L’acte s’ha programat a les 12.00h, al pati de l’escola, i comptarà amb la col·laboració dels grups de teatre L’Arrel i El Folre

divendres 16 abril 2021

Diumenge de la setmana que ve, 25 d’abril, s’ha programat al pati de l’escola de Sant Pere Molanta l’acte de cloenda de l’exposició “Quan la vida entra a l’escola. La tècnica Freinet al Penedès (1934-1937)”. Oberta a la Capella de Vinseum de Vilafranca des de divendres 11 de desembre, l’exposició mostra l’impacte que va tenir al Penedès la tècnica pedagògica Freinet durant la Segona República. A través de les revistes que elaboraven els alumnes, l’exposició ens apropa a la transformació que va suposar la República en l’àmbit educatiu amb el desenvolupament de mètodes, com el Freinet, basats “en el respecte, la llibertat i el no dogmatisme”, tal i com resumeix el comissari de l’exposició, Albert Taulé.

Taulé indica que la cloenda es fa a Olèrdola tenint en compte “el pes que tenia el municipi en la història de les escoles freinetistes”.(àudio)

L’acte de cloenda començarà a les 12.00h i comptarà amb la col·laboració dels grups de teatre L’Arrel de Sant Miquel i El Flore de Sant Pere Molanta. Integrants de les dues formacions teatrals locals recitaran textos que van elaborar els alumnes d’aquests dos pobles d’Olèrdola, recollits en les revistes “Llum” de Sant Pere Molanta i “Endavant” de Plana Rodona.(àudio)

La mostra arriba als seus darrers dies d’obertura amb la satisfacció d’haver contribuït a difondre la dedicació de persones que treballaven “perquè l’educació sigui motor de transformació social i personal”. Albert Taulé en destaca especialment les visites organitzades que s’han ofert per a grups escolars.(àudio)

Qui no hagi vist l’exposició  o tingui ganes de revisitar-la, encara té temps per a fer-ho fins el dia 25. L’exposició “Quan la vida entra a l’escola. La tècnica Freinet al Penedès (1934-1937)” es pot visitar els divendres, de 17 a 20h; els dissabtes, de 10 a 14 h i de 17 a 20h; i els diumenges, de 10 a 14.00.

Escolta l'entrevista a Albert Taulé, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Albert Taulé, comissari de l'exposició i arxiver municipal

 

Document Actions