Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Pere Molanta pren aquesta setmana el relleu de les festes majors del municipi

La programació s’inicia divendres i inclou la recuperació del Correfoc, la Nit Jove, el canvi d’horari de la Cercavila i el monòleg de Magí Garcia
Gemma Vendrell i Carles Solé, membres de la Junta del Grup de Joves de Sant Pere Molanta
Gemma Vendrell i Carles Solé, membres de la Junta del Grup de Joves de Sant Pere Molanta

dilluns 07 agost 2023

 

Després de les ja fetes aquestes darreres setmanes a Moja, Can Trabal i Daltmar, a partir de divendres Sant Pere Molanta pren el relleu de les festes majors del municipi. Des de divendres i fins dimarts tindran lloc el gruix dels actes principals, amb alguna proposta que encara cuejarà dimecres i dijous de la setmana que ve. El Grup de Joves ha passat a assumir el paper protagonista de l’organització, compartint una comissió organitzadora de la qual en segueix formant part la Societat Principal-Unió de Sant Pere Molanta. Un dels canvis que ja és ben visible ha estat el programa que anuncia la festa, distribuït per les llars de Sant Pere Molanta. S’ha passat del format llibret al format tríptic, canalitzant aportacions de col·laboradors en “espècies” per a fer possible els actes. Així ho comentaven en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola dos dels membres de la Junta del Grup de Joves de Sant Pere Molanta: Carles Solé, el tresorer; i la presidenta, Gemma Vendrell.(àudio)

Divendres 11

El primer dels actes serà el pregó, que pronunciaran a dues veus Raimon Sadurní i Pere Bertran, a les 9 de la nit de divendres a la Sala. A continuació hi haurà el castell de focs i a les 22.30h, a la pista, sopar “TUTU” (Tu t’ho portes, tu t’ho menges). La jornada acabarà amb la projeccció de la pel·lícula “Scape room”.

Dissabte 12

Dissabte a les 10 matí es programen les inscripcions al torneig de tennis taula, que començarà mitja hora més tard. A les 19.30h la pista acollirà el ball de tarda, amb Banda Sonora. I a les 23.00h, pels carrers del poble, es recupera el Correfoc a càrrec dels Diables de Sant Pere Molanta. A dos quarts d’una de la nit es preveu l’inici de la Nit Jove, amb el grup femení de versions “Les Coco” i el dj  Xabo.(àudio)

Diumenge 13

Diumenge a les 7 del matí hi hauran matines i a les 11.00, espectacle infantil a la Sala amb Abmauka. A les 19.30h, inflables al carrer Wilson i a les 22.00 havaneres amb el grup Cavall Bernat, amb rom cremat pels assistents.

Dilluns 14

El primer dels actes de dilluns serà una matinal de cinema infantil, amb la projecció a la sala de fins a tres pel·lícules diferents.A les 6 de la tarda, a la plaça Bosquina, Erika Herráiz conduirà tallers creatius. I a la pista l’orquestra Vancouver posarà música al ball de tarda, a partir de les 19.30h; i al ball de nit, a partir de les 00.00h.

Dimarts 15

Des de les 11 a les 11.30h de dimarts s’obre l’horari d’inscripcions al concurs de truites. A continuació es podrà gaudir d’un concert vermut amb Carla Cuscó i Laia Bieri. A les 12.30 es preveu l’entrega de premis i , a continuació, concert de gralles amb el grup El Campanar.

Per la tarda , a les 7, s’ha programat l’inici de la cercavila. La principal novetat és que canvia l’horari i deixa de fer-se al migdia per passar a programar-se en una hora de menys calor.(àudio)

La cercavila començarà des de la pista i finalitzarà a la plaça Bosquina amb els balls de lluïment. Hi haurà la participació dels Diables, ball de cintes, Gegants i Panderetes de Sant Pere Molanta, els Gegantons de Moja i el Ball Pla de Vilafranca.

A les 22.30h, a la pista, es viurà un dels moments destacats de la programació d’aquesta Festa Major, amb el monòleg de Magí Garcia, conegut per les seves participacions als programes La Sotana i Està Passant. En acabar hi haurà la traca final.

Des de l’organització recorden que la Festa Major està condicionada perquè el dia festiu cau en dimarts i perquè cal treballar amb molta antelació per poder contractar propostes de nivell entorn al 15 d'agost, data de l’any de més festes majors a Catalunya.(àudio)

Els dos darrers actes del programa són la missa en honor a Sant Roc, vot del poble, el dimecres dia 16 a l’església; i el partit de futbol que jugarà el Molanta contra el juvenil del Vilanova, el dijous a les 8 del vespre.

Escolta l’entrevista a Gemma Vendrell i a Carles Solé, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions