Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Pere Molanta respira Festa Major

El pregó, l’empalmada, la cercavila i el triangular de futbol, entre els actes destacats programats fins diumenge

dijous 14 agost 2014

Compte enrere per l’inici dels actes principals de la Festa Major de Sant Pere Molanta. Des d’aquest dijous a la nit i fins diumenge al vespre, una gran diversitat de propostes s’aniran succeint per a que tothom pugui gaudir d’aquests dies. Aquest és el propòsit que busca el Grup de Joves, l’entitat que per primera vegada actua com a organitzadora de la Festa Major. Per a fer-ho, ha comptat amb la complicitat i la col.laboració d’entitats i veïns del poble, que han donat el seu cop de mà per a fer possible aquesta Festa Major de 2014

Després dels actes previs celebrats el darrer cap de setmana i del torneig de tennis taula, programat per aquesta tarda de dijous, un dels moments més esperats de la festa es viu aquest dijous 14 a la nit. A partir de les 9, al Casal Molantenc, el grup el Folre oferirà el pregó. La directora del grup, Marta Massana, ja ha anunciat que serà un pregó teatralitzat on es mostrarà en clau d’humor la visió que tenen de la Festa Major.

En acabar el pregó hi haurà el correfoc, a càrrec dels Diables de Sant Pere Molanta, i a les 23:00 h el grup Xaloc oferirà havaneres, amb rom cremat pels assistents.

La primera de les activitats de divendres 15 serà la missa, a partir de les 10 del matí. A les 12 començarà la cercavila. Aquest any canvia el recorregut, amb inici des de la plaça Bosquina. També es recupera l’horari de migdia i el final no es farà a la pista, sinó a l’interior de la sala

Divendres, a les 18:00h, s’ha programat al camp de futbol el Triangular de Festa Major-memorial Jordi Petit, amb el Vilafranca, el Vilanova i el CFP Sant Pere Molanta. Jaume Arnan, president del Molanta, recordava que sempre intenten aportar un cartell de qualitat per Festa Major.

L’orquestra Melodia oferirà a les 19:30 el ball de tarda, per seguir a la mitjanit amb el concert i ball de nit.

Dissabte dia 16, a partir de les 9:30 del matí, es faran les inscripcions i es jugarà el torneig de dards, al Centre Cívic Gatzara. Durant el migdia, a la sala es farà el concurs de truites. La recepció serà de 12 a 13h i seguidament , es procedirà a la deliberació per proclamar les guanyadores i continuar amb un concert vermut. La formació que protagonitzarà l’acte són el “Retrio”, un grup de Sitges que versiona peces populars a ritme de jazz i swing.

A les 16:00 del dia 16, pels carrers de Vila Maimona, es podrà seguir la cursa de pokets bike i a les 18 es farà la pedalada popular, organitzada pel club ciclista. Es tracta d’un recorregut suau de 10 quilòmetres per carrers i camins del poble. En acabar hi haurà berenar per a tothom.

A la pista, a la mitjanit, la Festa Major es cobrirà amb els ritmes de l’Empalmada, amb els dj’s Javi Capa, Sergi Domene i Jose Franco.

Diumenge dia 17,a  partir de les 7 del matí, els carrers del poble s’ompliran dels sons de les matinades. A les 10 es disputarà el campionat de truc i a les 18:30, a la pista, s’ha programat una exhibició de gimnàstica rítmica, a càrrec de l’Associació Gimnàstica Rítmica de Vilafranca. A les 19:00 hi haurà espectacle infantil, amb màgia, per acabar amb una xocolatada i la traca de fi de festa.

Durant la Festa Major també es podran veure les exposicions del 50e aniversari del Sant Pere Molanta, al Casal Molantenc, així com la de treballs de les puntaires d’Olèrdola, al Centre Cívic Gatzara.

En cas de pluja, les havaneres d’aquest dijous, el ball de divendres  i l’espectacle infantil de diumenge, es farien dins del Casal Molantenc.

Document Actions