Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Pere Molanta revalida la seva condició de plaça gegantera

Fins a 6 colles de gegants van donar vida diumenge a la 14a Trobada de Gegants a Sant Pere Molanta

dimarts 28 octubre 2014

Sant Pere Molanta és una de les localitats del Penedès que en els darrers anys ha anat consolidant-se com a lloc de referència gegantera. Aquesta condició ha estat revalidada de nou aquest diumenge, amb la 14a Trobada de Gegants que s’ha viscut al poble. Hi participaven fins a 6 agrupacions de gegants :els del Delta del Prat de Llobregat, Manlleu, Vilanova d’Espoia, Montornés del Vallès, del barri del Guinardó de Barcelona i la colla amfitriona, la de Sant Pere Molanta. La Mulassa de Falset estava anunciada que hi participaria però a darrera hora va comunicar que no podria assistir.Trobadagegants2.JPG

La cap de colla dels geganters de Montornès, Míriam Borrego, explicava que la participació en trobades demostra la bona relació que hi ha entre les agrupacions de gegants i permet conèixer pobles.(àudio)

Tal i com ve sent la norma habitual des de la primera edició, les colles que participen en aquesta trobada no repeteixen. Les colles participants provenen de localitats que han estat visitades els darrers mesos pels gegants de Sant Pere Molanta, tal i com ens recordava el cap de colla, Santi Muniente.(àudio)

Sempre que participen en actes públics com les cercaviles de les festes majors o en la Trobada que organitzen, es posa de manifest la vitalitat de la colla gegantera de Sant Pere Molanta. Són un bon grup de portadors i transmeten bon ambient. Santi Muniente ens detalla que tenen integrants d’altres indrets del municipi i de la comarca.(àudio)

La Trobada va finalitzar amb un dinar de germanor per a participants i acompanyants. En acabar la cercavila, a l’interior de la sala, els gegants es van posar una samarreta especial  del Sant Pere Molanta de futbol per a celebrar el 50è aniversari del club.

Escolta l'entrevista a Míriam Borrego i a Santi Muniente, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquíGegantsStPere.jpg

Document Actions