Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Clara victòria a Olèrdola de Santiago Vidal (ERC) en les eleccions al Senat, amb 536 vots

En Comú Podem ha guanyat les eleccions al Congrés però ha estat la tercera força al municipi en les eleccions al Senat

dilluns 21 desembre 2015

Santiago Vidal ha estat el candidat que ha guanyat clarament les eleccions al Senat al municipi d’Olèrdola. El jutge sadurninenc, suspès de les seves funcions per haver elaborat una proposta de Constitució Catalana, es presentava com a candidat d’ERC, refermant així la seva implicació activa en política. La formació independentista feia una clara aposta per Vidal en campanya, conscients de la seva gran projecció pública, i li dedicava cartells electorals. Aquesta és una circumstància poc comuna entre els partits a l’hora de difondre les seves propostes en període electoral, atès que es prioritzen les eleccions al Congrés i els candidats al Senat acostumen a ser desconeguts per a la majoria d’electors . L’estratègia d’ERC al Senat hauria donat els seus fruits si fem cas als resultats en la circumscripció de Barcelona. Dels quatre senadors que s’escollien, tres són els candidats de Podem (Óscar Guardingo, Maria Freixenet i Joan Comorera Estarelles), mentre que Santiago Vidal obtenia la seva condició de senador electe en ser el tercer candidat amb més vots, 538.633. Al municipi d’Olèrdola recollia el suport de 536 electors.

Es dóna el cas que Vidal ha assolit 148 vots més que els vots obtinguts per ERC a Olèrdola en les eleccions per escollir el Congrés, que han estat 388.  Marta Ingla, també candidata d’ERc, obtenia la segona posició al municipi, amb 429 vots i en el tercer lloc se situava el candidat de Democràcia i Llibertat Miquel Àngel Escobar, amb 418 vots. Jordi Del Rio, d’ERC, era el quart candidat en nombre de suports assolits al municipi, amb 380 vots. A diferència de Vidal i també de Mireia Ingla, Miquel  Àngel Escobar va obtenir al municipi menys vots que els assolits pel seu partit, en aquest cas Democràcia i Lliberat, en les eleccions al Congrés, que han estat 431.

El fet de ser llistes obertes va  permetre que forces veïns del municipi optessin per repartir les tres opcions possibles i  votar candidats de partits diferents en el Senat o bé optar per una opció diferent a la que escollien pel Congrés. Així, els tres candidats d’En Comú Podem al Senat van quedar lluny dels 444 vots que aquesta formació obtenia diumenge a Olèrdola. Oscar Guardingo(el senador electe amb més vots a la demarcació de Barcelona, amb 610.126 vots) assolia  300 vots a Olèrdola, Maria Freixenet 274 i Joan Comorera Estarellas 248, gairebé 200 vots menys que els que va obtenir la llista d’En Comú Podem a Olèrdola pel Congrés.

A Olèrdola, En Comú Podem ha guanyat les eleccions al Congrés però al Senat  ha estat la tercera força política. I és que els altres dos candidats de Democràcia i Llibertat també superaven al municipi als candidats d’En Comú Podem:  Sílvia Requena es feia amb 360 vots i Glòria Freixa, amb 317.

Consulta els resutats oficials al Senat clicant aquí

Document Actions