Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Satisfacció de l’Ajuntament per la receptivitat obtinguda en les xerrades sobre la xarxa wi-fi

Durant aquests dies Wifi Penedès ja ha rebut les primeres sol·licituds de contractació del servei
Les xerrades s'han fet amb una elevada participació
Les xerrades s'han fet amb una elevada participació

dimarts 23 abril 2013

Les xerrades convocades per l’Ajuntament d’Olèrdola per a informar del desplegament de la xarxa wi-fi al municipi han estat tot un èxit de participació. Aquest ha estat un dels principals aspectes que ha subratllat el regidor delegat de TIC de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, a l’hora de valorar les 5 sessions realitzades la setmana passada per a exposar les prestacions i característiques d’aquesta xarxa sense fils d’accés a telefonia fixa i a internet. Serramià indicava que s’ha obtingut dels veïns una resposta superior a les expectatives inicials i afegia que aquest cicle ha evidenciat la necessitat d’oferir instruments com el wi-fi per a resoldre la deficient connexió a internet que fins ara ha patit Olèrdola.(àudio)

Una de les qüestions que ha assenyalat Serramià durant les xerrades és que l’Ajuntament no renuncia al desplegament de la xarxa de fibra òptica, com a solució més òptima. Es treballa per aquest objectiu, però el mateix Ajuntament ja ha notat des de fa dos mesos la millora i l’estalvi que ha suposat estar en la xarxa wi-fi que ara s’ofereix al conjunt dels veïns. (àudio)

Des de l’empresa Wifi Penedès confirmaven que les xerrades han motivat forces trucades d’interès dels veïns d’Olèrdola que volien ampliar informació sobre els serveis de wi-fi. Recordem que des d’aquest dimarts l’empresa ja pot contractar serveis a Olèrdola de telefonia fixa i d’internet fent ús de la xarxa municipal d’antenes. S’ofereixen connexions bàsiques, anomenades proxy, i d’altres d’estàndard i de més avançades, a 3 i a 6 megas de velocitat. Els preus són ,respectivament, de 8’5, 15 i 20 euros al mes, més iva. La instal·lació de l’antena receptora necessària a cada habitatge comportaria una despesa de 140 euros. L’antena resta en propietat del veí.

Jordi Bastardes , responsable de Wifi Penedès, es mostrava també satisfet per la participació dels veïns d’Olèrdola en les xerrades i per les sol·licituds que ja està rebent l’empresa.(àudio)

Durant aquestes 5 xerrades fetes la setmana passada, Bastardes ha posat l’accent en el compromís de Wifi Penedès de mantenir la xarxa i anar-la ampliant a mesura que ho requereixi la demanda per garantir el servei. (àudio)

Les xerrades també han permès exposar als veïns les prestacions que ofereix l’administració electrònica. A través de la pàgina web de l’Ajuntament es poden fer els mateixos tràmits oficials que a la finestreta de l’Ajuntament. Salvi Vendrell, treballador de l’Ajuntament que ha exposat aquest servei, anunciava que properament es preveu fer campanyes per a fomentar l’ús de l’administració electrònica entre col.lectius específics com el de la gent gran del municipi.(àudio)

Per a poder gaudir de totes les prestacions de l’administració electrònica cal identificació digital, a través del dni electrònic o bé d’un certificat gratuït que es pot obtenir en oficines autoritzades. En el cas d’Olèrdola, la més propera és a l’Ajuntament de Vilafranca.

Escolta l'entrevista a Jordi Bastardes, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta les entrevistes a Xavier Serramià i Salvi Vendrell, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions