Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Satisfacció entre les forces independentistes pels resultats obtinguts a Olèrdola

La suma de Junts pel Sí i la CUP al municipi representa gairebé el 62% dels vots d’aquest diumenge

dilluns 28 setembre 2015

En una primera valoració recollida just quan es confirmaven aquesta nit de diumenge els resultats al municipi, les dues forces nítidament independentistes que participaven en els comicis expressaven la seva satisfacció pels suports obtinguts a Olèrdola. Si sumem els 1.111 vots de Junts pel Sí i els 202 de la CUP, a Olèrdola les candidatures favorables a la independència de Catalunya s’han enfilat al 61’8% de suport electoral. I això en un context de creixement de la participació, que s’ha situat en el 82’5% al municipi.

A Olèrdola, precisament només hi havia acreditació d’apoderats de la CUP i de Junts pel Sí. La llista que agrupava CDC, ERC i membres d’entitats sobiranistes va ser l’única que comptava amb presència d’interventors en les quatres taules durant tota la jornada.

Anna Molero, interventora de Junts pel Sí, destacava que els resultats a Olèrdola i en el conjunt de Catalunya eren “encoratjadors”.(àudio)

Molero és una veïna de Moja, exregidora de l’Ajuntament, molt experimentada en el seguiment de jornades electorals. Des d’aquesta experiència indicava que estaven gratament sorpresos per aquesta elevada participació.(àudio)

Fina Mascaró, actual regidora d’ERC i interventora de Junts pel Sí, valorava que els resultats eren fruit del treball previ i expressaven “la necessitat de canvi”.(àudio)

Mascaró també posava l’accent en el comportament diferencial existent a Olèrdola en funció de les eleccions. (àudio)

Per la CUP, els resultats d’aquest diumenge són satisfactoris perquè gairebé es doblen els resultats de fa tres anys, passant dels 102 vots de les passades eleccions al Parlament als 202 que la CUP rebia en la convocatòria d’aquest diumenge. Sandra Filip, apoderada de la CUP a Olèrdola, interpreta que aquest creixement s’explica perquè reben el suport de veïns “que no estan còmodes” amb la situació actual i busquen una opció més rupturista.(àudio)

Al municipi existeix un grup de suport a la CUP, però formalment no s’ha constituït l’assemblea local d’Olèrdola. Sandra Filip apunta que hi ha la intenció de fer-ho.(àudio)

Junts pel Sí va guanyar en les quatre taules d’Olèrdola. La CUP obtenia els seus millors resultats en les dues taules de Moja, on va ser segona força política. A Sant Miquel es convertia en la quarta llista en suports i a Sant Pere Molanta en la cinquena.

Document Actions