Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Satisfactori balanç del funcionament de la llar El Pàmpol a l’escola Rossend Montané

Educadores i famílies destaquen els trets positius d'estar en instal·lacions de l’escola

dilluns 27 abril 2015

Aquest ha estat el primer curs en què l’escola bressol municipal El Pàmpol de Sant Pere Molanta ha funcionat utilitzant espais de l’escola Rossend Montané. Després de constatar-se la baixada de matriculacions en el procés d’inscripcions previ a l’actual curs, l’estiu passat l’Ajuntament va prendre la determinació de canviar la ubicació  amb el clar propòsit de mantenir el servei de llar d’infants a Sant Pere. Això va fer que s’optés per deixar l’edifici de l’escola bressol, al carrer Llevant, i s’adequés el servei en una de les aules d’educació infantil de l’escola de Sant Pere Molanta. La decisió, amb caràcter temporal, comptava amb el suport de l’escola Rossend Montané i l’autorització del Departament d’Ensenyament.

Amb la referència que dóna haver complert gairebé un curs de funcionament seguint aquest model, des de l’Ajuntament d’Olèrdola s’ha subratllat que la valoració de l’experiència és molt positiva. Xavier Serramià, regidor d’ensenyament, aprofitava la jornada de portes obertes a la llar d’infants per destacar que totes les parts implicades havien fet un balanç positiu del funcionament. De fet, una de les mares que porta aquest curs un dels seus fills a l’escola bressol, l’Anna Raventós, durant la jornada de portes obertes també expressava trets positius que comportava que la llar d’infants i l’escola compartissin edifici. Entre d’altres, el fet de poder utilitzar instal·lacions de l’escola, participar en activitats comunes o bé poder anar junts a l’escola amb els germans. Anna Belén Jiménez, directora en funcions de les escoles bressol municipals d’Olèrdola, també indicava que els infants s’havien adaptat molt bé al canvi.

Des de l’escola receptora també es fa un balanç positiu d’haver acollit el servei de llar d’infants. Àngels Urgell, directora de l’escola Rossend Montané, indicava que tenir l’escola bressol dins de les instal.lacions del CEIP “ajuda a que el traspàs a l’escola sigui més normalitzat i tranquil”.(àudio)

La dinàmica de col·laboració estreta en el treball ha suposat que els infants de l’escola bressol s’integressin en activitats adreçades a tots els cicles de l’escola, com Sant Jordi, la fira solidària o alguna sortida. (àudio)

A més de ser un benefici per al futur de l’escola, Àngels Urgell valorava que era interessant que es mantingués l’escola bressol per així garantir que el poble té serveis.(àudio)

Recordem que el període de preinscripció a les llars d’infants s’obre el dilluns 4 de maig i es tanca el 15 de maig. La documentació s’haurà de lliurar directament a les escoles: a l’escola bressol Gotims de Moja o bé a l’escola bressol El Pàmpol de Sant Pere Molanta, en la seva actual seu situada al CEIP Rossend Montané.

Document Actions