Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Senyalització de 25 elements patrimonials d’Olèrdola

Es dona així continuïtat a la senyalització que es va fer el 2018 de 30 elements patrimonials

divendres 16 juny 2023

 

Des de la Regidoria de Patrimoni i turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola s'està ultimant la senyalització turística i cultural de 25 elements patrimonials destacats del municipi, donant així continuïtat a la  senyalització  que es va fer el 2018 de 30 elements patrimonials. 

La senyalització respon al Pla Estratègic de Turisme i comprèn patrimoni històric, cultural i natural. La finalitat és seguir donant a conèixer i posar en valor el patrimoni i que el visitant gaudeixi de la visita al municipi. Cada element patrimonial inclou un text explicatiu sobre el seu valor.

En aquesta llista  hi destaquen la Cova del Pi, on hi ha un santuari íber documentat, a Viladellops; el centenari Pi de la serreta, límit històric amb Vilafranca; la Muntanyeta;

la Barraca de pedra seca de la font de l' Alba, tècnica constructiva Patrimoni de la Humanitat i que va ser recuperada aquests últims anys, així com també el forn de calç que es troba ben a prop d' aquesta barraca. Altres elements senyalitzats són la pedrera de Cal Bertranet,que també és un excel·lent mirador del municipi; o bé masies centenàries com Cal Maiol ,on encara es guarda el ramat; Les Garrigues,i Can Castellví;la Saulonera,l'espai húmit de la bòbila de Sant Pere Molanta; el forn de calç de Cal Marc; la Font de l'Alba;i el propi edifici de l'Ajuntament, que fou escola del poble de Sant Miquel d' Olèrdola durant 75 anys fins el 1980.

Des de la regidoria de Patrimoni s' agraeix als propietaris dels Béns la seva disponibilitat, així com l' excel·lent feina de Tríade en la redacció dels textos.

Document Actions