Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Senyalitzats els punts d’inici de les 5 rutes incloses en el joc online “Vestigis d’Olèrdola”

El joc ofereix rutes a Moja, Sant Pere Molanta, Viladellops i al conjunt monumental

divendres 14 abril 2023

 

Aquest mes de març s’ha completat la senyalització dels punts d’inici de les 5 rutes incloses en el joc online “Vestigis d’Olèrdola”. La senyalització és un element més que permet difondre un joc “molt apropiat pel turisme familiar”, tal i com assenyala la tècnica de turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, Anna Mestres. (àudio)

La dinàmica del joc és participativa i demana als visitants que ajudin a l’Estanis, un arqueòleg despistat. (àudio)

El Joc

El joc s’ha inspirat en els còmics històrics que s’han editat en els darrers anys sobre diferents episodis de la història d’Olèrdola, obra d’Oriol Gracia Quera

S’ofereixen  5 rutes, destacant  4 punts d’interès turístic d’Olèrdola, com són Moja, Sant Pere Molanta, Viladellops i el turó d’Olèrdola, amb el Pla dels Albats com a epicentre.Al llarg de cadascuna de les 5 rutes es proposa al visitant ajudar a un arqueòleg despistat, l’Estanis, a endreçar l’embolic que te amb el patrimoni i  amb les èpoques històriques que han deixat petjada a Olèrdola.

Seguint els diferents itineraris, el jugador haurà de resoldre preguntes, enigmes i petites proves, amb les que s’aconseguiran recompenses. Així, aconseguirà conèixer el paisatge, restes d’esglésies, cases i cellers medievals, necròpolis i un munt de petits secrets.

Les rutes estan pensades per gaudir-les en família, amb una durada de dues hores la més llarga. Totes es poden fer a peu i una és apta per resseguir-la en bicicleta. Als més petits els caldrà suport d’un adult, però els infants més grans, a partir d’aproximadament 7-8 anys, podran jugar-hi d’una manera més autònoma.  Les rutes fetes es poden guardar, i no cal fer-les totes un mateix dia.

En tractar-se d’un joc online que es pot obtenir de manera gratuïta a través d’una web-app, no cal descarregar cap aplicació. La web-app està adaptada per jugar i per ser visualitzada a través d’aparells mòbils. Això sí, per jugar-hi cal ser a lloc en les rutes i donar permisos de localització al mòbil / a la pàgina, i a jugar!

La informació del joc també està disponible en format mapa-guia que es pot descarregar del web o que es pot demanar al punt d’informació d’Olèrdola.

Galeria d'Imatges

SenyalitzacióVestigis1.jpg
SenyalitzacióVestigis3.jpg
SenyalitzacióVestigis4.jpg

Document Actions