Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Subvencions per al pagament del lloguer

Fins el 12 de maig hi ha dues convocatòries obertes: una per a persones entre 36 i 64 anys; i una altra per a persones de més de 65 anys. Per tramitar la sol·licitud es pot demanar suport a l’Ajuntament

dilluns 17 abril 2023

 

El Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès tramita les subvencions de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya adreçades a persones majors de 36 anys

Més de la meitat de les persones que viuen de lloguer dediquen entre el 30 i el 50% dels seus ingressos mensuals al seu pagament, i 8 de cada 100 persones han deixat de pagar algun rebut del lloguer per raons econòmiques.

Amb la finalitat de pal·liar aquestes situacions, facilitar la permanència a l’habitatge o habitació, i facilitar l’accés al lloguer, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya convoca aquestes subvencions.

Per sol·licitar-les, l’import màxim del lloguer mensual de l’habitatge o habitació (per als contractes a l’Alt Penedès) és de 650 €; ampliables a 900 € en el cas de les famílies nombroses o monoparentals o quan hi hagi un membre de la família amb discapacitat. L’import de les subvencions oscil·la entre 20 i 200 € per mensualitat pagada.

Actualment i fins el 12 de maig de 2023, hi ha dues convocatòries obertes: una per a persones entre 36 i 64 anys i una altra per a persones de més de 65 anys.

Les subvencions s’han de sol·licitar per Internet a través de la web  de lloguer postiu. La tramitació telemàtica evitarà desplaçaments i esperes, i les persones que ho necessitin poden sol·licitar el suport del personal de l'Ajuntament d'Olèrdola (938903502) i /o del  Servei d’Habitatge del Consell Comarcal (Tel. 93 890 00 00 ext. 464 i 465). 

 De forma excepcional, les subvencions es podran tramitar de manera presencial a l'Ajuntament o a la seu del Consell Comarcal. Per a la tramitació presencial, caldrà demanar cita prèvia trucant al telèfon de la Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament d'Olèrdola o a través de la web del Consell Comarcal<https://www.ccapenedes.cat/cita-previa> o trucar al telèfon del Servei d’Habitatge.

Document Actions