Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sumant diables i dracs, fins a 14 colles participaran aquest divendres en el correfoc de Moja

S’inclou dins la Festa Major, es fa aquest divendres a les 22:00 i servirà per celebrar el 35è aniversari dels Diables

divendres 24 juliol 2015

La Colla de Diables de Moja ha preparat per aquest divendres un espectacular correfoc per a celebrar el seu 35è aniversari. Sumant colles de diables petits, diables grans i dracs, seran més de 500 les persones de 14  colles diferents que protagonitzaran aquesta nit de foc, en un dels actes més destacats dels programats dins de la Festa Major de Moja que se celebra aquest cap de setmana.

La pràctica totalitat d’agrupacions participants en el correfoc són de la comarca de l’Alt Penedès, però també encendran les seves forques a Moja la colla Diabòlica del barri de Gràcia de Barcelona. Acompanyant els Diables grans i la colla de diables petits de Moja també s’hi trobaran la colla de diables i el drac de Pacs del Penedès; els Diables Els Cremats de la Múnia; el grup de diables petits “Se m’n refum” de Sant Sadurní; les altres dues agrupacions de foc del municipi d’Olèrdola: els Llops de Sant Miquel i els Diables de Sant Pere Molanta; el grup de petits del ball de diables de la Ràpita; els diables de la Granada, el drac de Moja; el de la Múnia i la Dragona de les Roquetes.

Després de descartar el desdoblament de recorreguts anunciat inicialment, finalment s’ha fixat un mateix itinerari per a totes les colles. La sortida del correfoc s’ha establert a les 10 de la nit, des del carrer Sindicat, davant el Centre Cívic La Xarxa. Es seguirà per la rambla Catalunya, els carrers Germandat i  Sant Jaume, la plaça Major, els carrers Santa Maria i Lluís Companys, per acabar a la plaça de l'Església.

S’estima que a dos quarts de 12 els diables recitaran els seus versots satírics, valorant l’actualitat local i nacional. Acabaran aquesta intensa nit amb una “gran petada” i l’encesa de la forca gran.

Els Diables són una de les entitats més actives que aporten actes a la Festa Major de Moja. Per dissabte al migdia també organitzen la 15a “Timbarada”. Es tracta d’un sorollós recorregut per tot el poble protagonitzat per timbalers d’una dotzena d’agrupacions de diables.

Aquest dijous al vespre, els Diables ja s’han activat per oferir durant la seva capta la samarreta del 35è aniversari. Txus Búrdalo explica que aquest any havien optat per fer una samarreta identificativa de la colla.(àudio)

L’experiència és un grau i els Diables afinen molt les previsions de quantitats i talles.(àudio)

Les persones que desitgin adquirir una samarreta dels Diables encara hi són a temps. Ho podran fer diumenge al vespre a la rambla Pau Casals, durant el concert que tancarà el programa d’actes de la Festa Major.

Escolta l’entrevista emesa a Canal 20-Ràdio Olèrdola sobre la capta dels Diables, feta per Josep Sesma a Txus Búrdalo, clicant aquí

Document Actions