Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Suport de l’Ajuntament d’Olèrdola a la campanya “Contra la violència masclista, que no ens aturi el confinament”

En el context del confinament, la campanya vol interpel·lar a la ciutadania que les violències masclistes són més responsabilitat col·lectiva que mai

dissabte 21 març 2020

 

L’Ajuntament d’Olèrdola recolza la campanya "Contra la violència masclista que no ens aturi el confinament ", promoguda per la Diputació de Barcelona.

Des de l’Ajuntament s’anuncia que es farà difusió de la campanya al municipi amb la voluntat d’apropar la informació sobre els recursos disponibles en cas de patir violències masclistes.

Un dels impactes de gènere que està tenint el confinament és que moltes dones i els seus fills i filles estan obligades a conviure amb el seu agressor.

La campanya vol interpel·lar a la ciutadania que en aquest context les violències masclistes són més responsabilitat col·lectiva que mai.

De la seva banda, en aquesta situació excepcional  i  a causa de la situació de vulnerabilitat que suposa el confinament a casa per a les dones que pateixen situacions de violència masclista i els seus fills i filles, des de l’Institut Català de les Dones es recorda que s’ha habilitat un espai específic a la seva pàgina web on s’hi troben la informació actualitzada de l’estat dels diferents serveis de la Xarxa d’Atenció Integral. Podeu consultar aquesta informació al següent enllaç.

Per altra banda, la Línia 900900120, d’atenció a dones en situació de violència masclista, esdevé en aquest context de confinament un servei central i una de les principals portes d’entrada a la xarxa de recursos. Es tracta d’un servei telefònic confidencial i gratuït que atén durant les 24 hores els 365 dies de l’any.

Ajuntament, Diputació i Generalitat posen de manifest la importància de les persones de l’entorn en el suport i acompanyament de les dones que poden estar vivint situacions de violència.

            

Document Actions