Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Suport des d’Olèrdola a la vaga indefinida del professorat de les Illes Balears

A l’escola Circell s’ha llegit un comunicat i dijous es recolliran fons per a la caixa de resistència de la vaga
Lectura del manifest, aquest dimarts al matí
Lectura del manifest, aquest dimarts al matí

dimarts 01 octubre 2013

La gran mobilització del professorat de les Illes Balears està rebent mostres de suport d’arreu del país. Just abans d’iniciar-se les classes aquest dimarts al matí, a l’escola Circell de Moja s’ha donat lectura a un manifest de suport al professorat en vaga. En el manifest s’expressa solidaritat amb els directors expedientats i s’assenyala que les agressions a la llengua catalana afecten a tota la comunitat lingüística, es produeixin on es produeixin. Per això també es considera que des de Catalunya cal també sortir ara a defensar la llengua. El comunicat valora que l’aprovació del Decret de tractament integral de llengües del govern Bauzà suposa “un atac al català com a llengua vehicular i pròpia del sistema educatiu”. S’assenyala que, sota l’excusa de la introducció de l’anglès, “es vol desplaçar la llengua pròpia i tirar per terra els avenços en la normalització lingüística”.

L’encarregada de llegir el manifest a l’escola Circell ha estat la mestra Auba Fortuny, que és mallorquina. Per Fortuny, el que passa a les Illes Balears és un projecte pilot de com es pot acabar aplicant la llei Wert. (àudio)

Fortuny posa l’accent en què la gran mobilització a les Illes és inèdita per la seva amplitud i sectors que la recolzen. Referint-se al seu cas personal, aquesta mestra de l’escola Circell explica que després de molts avanços del català a l’escola pública de les Illes, ara el govern Bauzà provoca passos enrere. (àudio)

A l’escola Circell s’ha organitzat per dijous,a dos quarts de 5 de la tarda, un berenar per a recaptar fons que es destinaran a la caixa de resistència dels mestres que estan en vaga indefinida. També es posaran a la venda llaços verds en solidaritat amb la lluita del professorat en vaga.(àudio)

A Vilafranca, aquest dimarts a les 7 de la tarda, SOS Alt Penedès ha convocat una concentració de suport a la plaça de la Vila.

Escolta l'entrevista a Auba Fortuny, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions