Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Suspesa la Festa Major de Sant Pere Molanta

El Grup de Joves i la Societat Principal Unió han pres per unanimitat aquesta “difícil decisió” per evitar el risc de contagi de COVID’19

dimarts 28 juliol 2020

 

La decisió “no és agradable”, però entenen que és “la més encertada” tenint en compte l’actual context de rebrots de COVID’19. El Grup de Joves de Sant Pere Molanta i la Societat Principal Unió han decidit suspendre la Festa Major d’aquest 2020 de Sant Pere Molanta. La presidenta de la Societat, Pilar Grimau, explica que la mesura s’ha pres per “evitar risc de contagi”. (àudio)

La Festa Major de Sant Pere se celebra al voltant del 15 d’agost, moment de l’any en què més festes majors es concentren a Catalunya. Per a viure la Festa Major d’aquest 2020, des de la Societat Principal Unió ja s’havien aparaulat orquestres. Però aquestes reserves fetes d’actuacions no comporten conseqüències econòmiques perquè no s’ha signat cap contracte. Societat i Joves havien començat a perfilar una Festa Major adaptada a la nova situació, amb activitats que incorporaven les mesures de prevenció en espais públics. Aquesta opció alternativa al final també es va descartar un cop valorada l’evolució de la pandèmia durant les darreres setmanes i la decisió de suspendre la Festa Major s’ha acabat prenent per unanimitat.(àudio)

Societat i Joves també han tingut en compte les mesures que han pres altres pobles, on han estat freqüents les decisions de suspensió de les festes. Pilar Grimau destaca que es busca evitar el risc de contagi i afegia que espera que l’any que ve es pugui fer la Festa Major amb més força.(àudio)

La Societat ja va suspendre la celebració de la Revetlla de Sant Pere i ara està expectant a l’evolució de la pandèmia per a decidir si la propera celebració que preveuen organitzar, la Festa del Most, la mantenen aquest 2020 o bé la suspenen.

Escolta l'entrevista a Pilar Grimau, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions