Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Suspensió d’autoritzacions per l’elevat risc d’incendi forestal

El Departament d’Agricultura activa la suspensió en 226 municipis, incloent Olèrdola, i no es donen permisos especials per a fer activitats que generin risc d’incendi forestal
Les ADF extremen la seva tasca preventiva
Les ADF extremen la seva tasca preventiva

divendres 17 agost 2012

Des d’aquest divendres han quedat suspeses als municipis de l’Alt Penedès totes les activitats especials que puguin generar risc d’incendi forestal. L’Alt Penedès està inclòs dins de les 21 comarques catalanes on la Generalitat ha decidit aplicar aquesta suspensió, que afecta a 226 municipis amb alt nivell de risc, incloent Olèrdola.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la direcció general del Medi Natural i Biodiversitat, alerta de la previsió d'un progressiu increment del perill d'incendi forestal, que serà molt alt i extrem des d’aquesta divendres i a causa de l'onada de calor que travessarà Catalunya fins principis de la setmana que ve.

Javier Garcia-Berro, responsable de l’estació meteorològica d’Olèrdola i membre de l’ADF Rossend Montané, subratllava que a les elevades temperatures cal afegir el dèficit de pluja que s’arrossega aquest any. S’estima que ha plogut un terç del que seria habitual, i això, tal i com recorda García-Berro, fa que s’incrementi el risc d’incendi i la virulència en la seva propagació.(àduio)Mentre duri l'episodi es reforçarà la vigilància coordinada dels cossos d'Agents Rurals, de Mossos d'Esquadra, de Bombers, de les Associacions de Defensa Forestal i de les Diputacions Provincials per tal d'optimitzar els recursos existents.
La suspensió comporta que no es donin
permisos especials per a activitats que poden generar perill d'incendi forestal, com generar restes vegetals, feines agrícoles (excepte llaurar els camps), tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línies fèrries, carreteres) i obra civil a menys de 500 metres del bosc.

A banda d'això, en aquests municipis se suspèn l'activitat cinegètica de la mitja veda, la circulació motoritzada pel bosc i totes les activitats pirotècniques relacionades amb festes majors.
L’anunci de les mesures també té el valor de difondre entre la població l’elevat risc d’incedi existent, tal i com considerava García-Berro.

Durant aquests dies, l’ADF mira d’intensificar la seva acció preventiva, amb el propòsit d’evitar qualsevol risc de foc al bosc. Garcia Berro recordava que hi ha un pla de vigilància, amb güaites, que facilita la Diputació.

Com a mesura especial de prevenció, en el marc del Pla Alfa 3, el Departament d'Agricultura ha restringit l'accés als massissos de les Gavarres, a Girona; al massís dels Ports Tortosa Besseit, Tivissa Vandellòs, serralada del Montsant, muntanyes de Prades i la Serra de Cardó Boix, al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, i al Montsec d'Ares, Montsec de Rubies-Sant Mamet i Rialb-Serra d'Aubenc a Ponent.

 

 

Document Actions