Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taller d’anellament d’ocells a Olèrdola per dissabte 21 de febrer

És una de les activitats de natura que organitzen conjuntament el Parc d’Olèrdola i el Conjunt Monumental

dimecres 11 febrer 2015

El Conjunt Monumental d’Olèrdola conté una gran riquesa patrimonial que permet conèixer restes significatives de diferents períodes històrics. De manera continuada, des dels íbers, s’hi pot resseguir la petjada d’assentaments humans. Com no pot ser d’una altra manera, difondre aquests valors històrics és un dels centres d’interès que dóna contingut a nombroses de les activitats que els caps de setmana es programen. Però no tot és història o arqueologia. Un altre eix que es vol potenciar és el de difondre els valors naturals que té el Parc d’Olèrdola. Reforçant aquest propòsit, en els propers mesos el Parc d’Olèrdola i el Conjunt Monumental han programat activitats de natura. La més propera en el calendari és un taller-mostra d’anellament d’ocells a Olèrdola, el proper dissabte 21 de febrer, a partir de les 9 del matí.

Es tracta d’una activitat gratuïta i oberta al públic en general, amb el  propòsit de donar a conèixer la tècnica de marcatge d'aus silvestres pel seu estudi. Xavier Fernàndez, informador del Conjunt Monumental, detalla que el taller serà conduït per un agent forestal i subratlla que l’activitat permet conèixer moltes característiques dels ocells presents a Olèrdola.(àudio)

Aquesta activitat tindrà lloc als voltants de la Font de l'Alba al Parc Natural d'Olèrdola, de manera continuada des de les 9 i fins el migdia Per arribar a lloc, cal deixar el vehicle al pàrquing del Conjunt Monumental d'Olèrdola i baixar caminant pel GR-92.3 en direcció a l'Arboçar. A uns 750m., 15 minuts aproximadament, es troba la Font de l'Alba.(àudio)

Després d’aquest taller-mostra, les activitats de natura continuaran al Conjunt d’Olèrdola amb una exposició de fotografies d’orquídies i una sortida per a veure aquestes flors, el 21 de març. (àudio)

Altres propostes que s’estan planificant són una marató fotogràfica per a captar la flora i fauna presents al Parc d’Olèrdola. Per a més informació es pot consultar el blog de natura d’Olèrdola https://naturaparcdolerdola.wordpress.com/botanica/

Escolta l'entrevista a Xavier Fernández, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions