Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taller d’anellament d’ocells al Parc d’Olèrdola aquest dissabte

L’activitat es podrà fer en el moment que es desitgi del matí, des de les 9 i fins les 12 del migdia

dimarts 11 maig 2021

 

Des de la seu d’Olèrdola del Museu d'Arqueologia de Catalunya, en col·laboració amb la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, s’ofereix aquest dissabte al matí el 6è Taller d’anellament d’ocells. Es tracta d’ una activitat de natura, oberta a tots els públics, que mostrarà  la tècnica de marcatge amb què s'estudien les aus salvatges de la mà de tècnics especialitzats en fauna i flora local.

Xavi Fernández, informador del Conjunt Monumental d’Olèrdola, explicava que es muntaran xarxes per poder capturar ocells. Després s’identificaran, es prendran les seves mesures i s’anellaran. Les dades es traslladen a l’Institut Català d’Ornitologia.(àudio)

Als parcs del Garraf, d’Olèrdola i el Foix s’hi han detectat prop de 450 espècies d’aus.  Recapturar un ocell que va ser capturat en un taller anterior no és impossible. La captura d’un mateix exemplar permet obtenir dades sobre els moviments de les espècies i el seu comportament migratori.(àudio)

L’activitat de dissabte és molt dinàmica, amb ús de material pedagògic ben variat per a difondre aquesta riquesa que conté el parc d’Olèrdola. Tal i com explicava Xavier Fernández, fer aquest taller pot resultar un molt bo complement a la visita que es faci al Conjunt Monumental.(àudio)

L’activitat s’ha programat des de les 9 del matí i fins les 12 del migdia. El punt de trobada és el  pàrquing del castell d'Olèrdola i no cal fer inscripció prèvia. Les places són limitades. 

Aquesta activitat no inclou la visita a l’interior del Conjunt Monumental.

La visita es realitza a l'aire lliure, a l'exterior del conjunt d'Olèrdola. Durant l'activitat s'haurà de mantenir la distància de seguretat indicada, i caldrà portar mascareta en tot moment. La recepció del Museu compta amb dispensadors de gel hidroalcohòlic.

Més informació  a la web del MAC-Olèrdola, als telèfons  93 890 14 20 / 675 782 936, o bé al correu electrònic: mac.olerdola@gencat.cat

Escolta l'entrevista a Xavi Fernández, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions