Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taller per a joves i xerrada a Sant Pere Molanta aquest dissabte per a prevenir la violència de gènere

El taller permetrà a joves d’entre 12 a 22 anys identificar una relació tòxica i en la xerrada, oberta a tothom, es combatran els estereotips

dimecres 11 març 2020

 

Aquest dissabte 14 de març  l’Ajuntament d’Olèrdola organitza un taller per a joves i una xerrada oberta a tothom amb el propòsit d’oferir recursos pràctics per a prevenir la violència de gènere.

El taller està adreçat a joves de 12 a 22 anys i té l’objectiu de facilitar  eines per identificar una relació tòxica i abusiva. I és que identificar aquests tipus de relacions a les primeres fases és vital perquè no esdevingui violència de gènere. A més, també es coneixeran recursos propers “on poder acudir si ens veiem dins d’una relació així o coneixem a algú proper”. El taller s’ha programat a les 5 de la tarda, al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta.

Laura Cortés, directora de “Sense embuts”, és l’educadora social i agent d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones que serà l’encarregada  de conduir tant el taller per a joves com la  posterior xerrada oberta a tothom. En una entrevista a l’emissora  municipal de ràdio avançava que en el taller es combat l’amor possessiu i es treballa  que els joves no tinguin una baixa autoestima.(àudio)

Cortés incideix en el missatge de que els joves “no  han d’estar pendents sempre de les altres persones”.(àudio)

 Al mateix Centre Cívic Gatzara, a les 18.30h, s’ha programat la xerrada oberta a tothom “Com educar en llibertat, una assignatura pendent!”. En aquest cas el propòsit “és prendre consciència de l’existència d’estereotips de gènere, comprendre les seves  conseqüències i proporcionar eines per reeducar-nos tenint en compte que la visió de gènere és clau per a eradicar la violència masclista i aconseguir una societat més lliure, més igualitària i més justa”.  Cortés subratlla que la base per a canviar els estereotips està “en el dia a dia” i afegia que un dels missatges de la xerrada és “que cadascú sigui com és, sense por” .(àudio)

L’assistència al taller i a la xerrada són gratuïtes.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

Document Actions