Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tallers d’educació viària a les escoles dins la campanya “A Olèrdola ens cordem el cinturó”

Les sessions es faran la setmana que ve i s’adrecen a tots els alumnes de les escoles Circell i Rossend Montané
La campanya s'iniciava al juny, amb controls per part dels agents municipals
La campanya s'iniciava al juny, amb controls per part dels agents municipals

dimecres 25 setembre 2013

Dins de la campanya “A Olèrdola ens cordem el cinturó”, la setmana que ve s’han programat tallers d’educació viària a les escoles d’Olèrdola. Els agents municipals impartiran sessions didàctiques a tots els infants de les escoles Circell de Moja i Rossend Montané de Sant Pere Molanta. Tal i com explicava el regidor d’ensenyament, Xavier Serramià, aquests tallers formen part de la segona fase de la campanya. En un primer moment, els agents es van centrar en realitzar controls en diferents punts del municipi i emetre advertiments als conductors i acompanyants que no anessin amb el cinturó cordant, recordant l’obligació de fer-ho. En aquest segon moment de la campanya, s’incideix en els escolars per reforçar hàbits de seguretat viària.(àudio)

La primera de les sessions s’ha programat a l’escola Circell de Moja el dilluns 30 de setembre, a les 9 del matí, pels alumnes de p3, p4 i p5. El dimarts dia 1 , a l’escola de Sant Pere Molanta, es faran les sessions pels alumnes de 4t a 6è, a les 9, mentre que el taller pels infants de p3 a p5 s’ha previst a les 10:45. El dimecres dia 2 l’activitat s’ha programat pels alumnes de 1r a 3r de l’escola Circell, a les 9, mentre que el dijous dia 3 els tallers es clouran a Moja amb els alumnes de 4t a 6è, a les 9, i a Sant Pere Molanta amb els de 1r a 3r, a les 11. Xavier Serramià explicava que els continguts i materials d’aquests tallers estan adaptats a cada edat.(àudio)

L’Ajuntament espera que la campanya suposi un increment del grau de conscienciació de la ciutadania sobre la necessitat i obligació de cordar-se el cinturó. Xavier Serramià indicava que la campanya ja s’està notant.(àudio)

La campanya “A Olèrdola ens cordem el cinturó” va iniciar-se el passat mes de juny i té el seu origen en el relaxament detectat en l’ús del cinturó de seguretat, especialment en trajectes dins del municipi. La utilització del cinturó de seguretat és obligatori per a tots els ocupants d’un vehicle, així com l’ús dels sistemes de retenció homologats pels infants. Segons el Reglament General de Circulació, no posar-se el cinturó o aquests dispositius de retenció infantil està tipificat com a sanció greu que comporta una multa de 200 euros i la pèrdua de 3 punts del carnet de conduir.

Escolta l'entrevista a Xavier Serramià, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions