Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tenir una idea clara de negoci, racionalitzar-la i assumir riscos, claus per a crear una empresa

Així es posa de manifest en la xerrada dedicada al foment de l’emprenedoria, feta aquest dimecres a Moja
La xerrada s'ha fet al Centre Cívic La Xarxa
La xerrada s'ha fet al Centre Cívic La Xarxa

dijous 22 novembre 2012

 

Crear una empresa no s’improvisa. La decisió ha d’estar molt meditada i fonamentada. Però és inevitable cert nivell d’incertesa i l’assumpció de riscos, per molt controlats que es vulguin tenir. Amb aquesta impressió es podia sortir aquest dimecres a la tarda del Centre Cívic La Xarxa de Moja després d’haver assistit a la xerrada feta sobre foment de l’emprenedoria, organitzada per Servei Local d’Ocupació d’Olèrdola amb el suport del Consell Comarcal.

L’encarregat de conduir la xerrada va ser Àlex Muñoz, tècnic de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal. Durant la seva intervenció va posar l’accent en la necessitat de disposar d’un pla d’empresa “amb cara i ulls” per a poder posar en pràctica una idea de negoci. Però també va fer èmfasi en els condicionants culturals que sovint marquen les actituds al nostre país a l’hora d’assumir el risc de crear una empresa. A diferència del món anglosaxó, on està ben vist superar un fracàs i tornar a començar, s’interpreta que a casa nostra “estàs marcat” si algun cop les coses no t’han sortit tal i com volies. Per Àlex Muñoz també cal tenir aquesta disposició psicològica positiva per a superar adversitats a l’hora de plantejar-se crear una empresa. (àudio)

Dues de les claus són tenir una idea clara de negoci i racionalitzar-la. Cal definir un pla de màrqueting que tingui en compte productes i serveis que es pensen oferir, els clients potencials, la competència, els preus de cost i de venda, els canals  de distribució i com es donarà a conèixer l’empresa. En l’àmbit de producció i qualitat és important definir la capacitat de producció que es té i planificar la inversió, així com avaluar la viabilitat econòmica del projecte amb un pla econòmic i financer.

Capitalitzar l’atur i convertir-se en autònom és una de les alternatives que la realitat social planteja davant les creixents dificultats de trobar feina amb un contracte de treball. Àlex Muñoz recomanava a tothom que es plantegi donar aquest pas que busqui recolzament i assessorament en qualsevol centre de serveis d’empreses.(àudio)

Tenir una idea bona no garanteix la viabilitat d’un projecte i és imprescindible elaborar un pla d’empresa. Àlex Muñoz ho recorda i afegeix que a Olèrdola, en les sessions concertades que es fan cada divendres al matí al Centre Cívic La Xarxa, s’ofereix tant orientació laboral com assessorament en creació d’empreses, si així es desitja. (àudio)

Per concertar visita al Servei Local d’Ocupació d’Olèrdola es pot trucar al telèfon de l’Ajuntament d’Olèrdola, el 93 890 35 02.

Pots escoltar l'entrevista a Àlex Muñoz clicant aquí.

Document Actions