Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot a punt per començar el procés de participació per a triar el nom de la nova plaça de Sant Pere

Divendres 4 de novembre s’ha convocat una xerrada explicativa i a partir del 7 de novembre ja es podran proposar noms

dimecres 26 octubre 2016

Compte enrere pel procés de participació que organitza l’Ajuntament d’Olèrdola per a decidir el nom de la nova plaça del carrer Llevant de Sant Pere Molanta. Divendres 4 de novembre, a les 8 del vespre, s’ha convocat una xerrada informativa al Centre Cívic Gatzara per a explicar les característiques de la nova plaça urbanitzada i detallar el funcionament del procés de participació. El principal tret que defineix el procés és que la participació es canalitza a través de mitjans telemàtics. I és que tant en la primera fase de presentació de propostes de nom, com en la segona de votació, l’opinió i el pronunciament dels veïns es recollirà a través d’internet. Tal i com recordava Salvi Vendrell, responsable tècnic del projecte, el Reglament de Participació ciutadana aprovat l’any passat per l’Ajuntament ja contemplava que s’afavoriria l’ús de mitjans telemàtics per a que els veïns participessin en decisions de competència municipal.(àudio)

El reglament estableix que hi poden participar els majors de 18 anys de Sant Pere Molanta i s’han fixat dues fases. En una primera fase, del 7 al 23 de novembre, es podran fer les propostes de noms a través d’un espai que s’habilitarà en l’apartat de participació ciutadana del portal de transparència de l’Ajuntament. En la segona fase, del 25  de novembre al 5 de desembre, es podrà escollir entre les 10 propostes que, com a màxim, seran finalistes. Per a supervisar el procés, s’ha constituït una comissió de seguiment amb presència de tots els grups municipals, que avaluarà els resultats i traslladarà al ple la proposta de nom que més vots hagi obtingut per a que sigui l’escollida.(àudio)

La tria del nom de la nova plaça de Sant Pere Molanta és una experiència pilot al municipi. Tenint present experiències consolidades d’altres localitats, la participació acostuma a situar-se entre el 15 i el 20% del cens, una xifra que l’Ajuntament aspira a assolir en aquest cas.(àudio)

Per a qui no disposi de connexió a internet o desitgi rebre assistència per a exercir la participació, s’han convocat participacions presencials les tardes de dimarts 8 i 15 de novembre, en horari de 5 de la tarda a 8 del vespre, durant la fase de debat ciutadà per a proposar noms; així com  dues tardes més, el divendres 25 de novembre i dimarts 29 de novembre, durant la fase d’acció participativa per a triar entre els noms finalistes. A banda d’aquestes convocatòries per les tardes fixades al Centre Cívic Gatzara, també es podrà rebre assistència durant els matins a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Olèrdola o bé a través del telèfon de l’Ajuntament, el 93 890 35 02.

Escolta l'entrevista a Salvi Vendrell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions