Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot a punt perquè la xarxa wi-fi resolgui la deficient connexió a internet de la majoria d'Olèrdola

Sant Miquel ha acollit la segona de les xerrades convocades al municipi sobre el desplegament d’aquesta tecnologia
Moment de la xerrada d'aquest dimecres
Moment de la xerrada d'aquest dimecres

dijous 18 abril 2013

La segona de les xerrades convocades a Olèrdola sobre el desplegament de la xarxa wi-fi al municipi, celebrada aquest dimecres al vespre a Sant Miquel d’Olèrdola, ha permès comprovar les fonamentades expectatives que els veïns tenen en què aquesta nova tecnologia acabi resolent les mancances d’accés a internet que ara es pateixen.

Entre la quarantena d’assistents a la xerrada es detectaven aquestes positives perspectives però també alguns dubtes, com la modalitat de tarifa més adequada segons l’ús de cada llar. Un dels veïns que aquest dimecres ha assistit a la xerrada al local Rossend Montané, en Jordi Milà, és informàtic i coneix la tecnologia wi-fi. Ell ha muntat antenes i explica que cal que els usuaris siguin conscients que es tracta d’un servei per ones que es pot veure afectat per les condicions meteorològiques. També advertia que cal una dimensió adequada del servei per absorbir un ús simultani intensiu. L’empresa que ofereix el servei, Wifi Penedès, assegura durant les xerrades que anirà adequant el servei i ampliant-lo si calgués a mesura que les necessitats augmentin. L’Ajuntament també ha apuntat que vetllaria pel compliment efectiu en correctes condicions del servei que s’oferta i ha recordat que l’autorització a l’empresa per a l’ús de la xarxa municipal d’antenes wi-fi està subjecte a un acord que cal renovar cada any.

Recordem que tres són les opcions de connexió a internet que es podran contractar a partir de dimarts de la setmana que ve. Una connexió bàsica, anomenada proxy, que permet la navegació per internet i accedir a correu electrònic, a un preu mensual de 8’5 euros més iva. La connexió estàndard, amb una velocitat de 3 megas, té un preu de 15 euros al mes, més IVA. I una tercera opció, a 20 euros més iva al mes, que facilita una velocitat de 6 megas. A més, també es pot obtenir telefonia fixa per wi-fi, a un preu de 7 euros+iva i una tarifa plana de 1.000 minuts al mes. A aquests imports cal afegir 100 euros per l’antena receptora i 40 euros més per un ruter, en cas de no disposar-lo.

Des del coneixement que l’aporta la seva feina en el camp de les instal·lacions informàtiques, Jordi Milà recomanava als veïns que optessin per la tarifa estàndard que garanteix 3 megas de navegació. (àudio)

Una altra veïna present en la xerrada, Maria Montané, destacava que “ja era hora” que hi hagués un servei així. Ella viu en una masia i diu que ara està pagant a una companyia “per un servei que no ofereixen”.(àudio)

Durant la xerrada també es va exposar que la xarxa wi-fi no arriba a Viladellops. Des de l’Ajuntament es treballarà perquè la connexió arribi a aquest nucli però a llarg termini, tenint en compte que ho fa difícil tant l’orografia del terreny com el poc nombre d’habitants. La qüestió la responia el regidor Xavier Serramià després de que en la reunió ho plantegés un dels veïns de Viladellops, Javi Salas.(àudio)

Entre els assistents també va despertar interès l’exposició feta per l’Ajuntament sobre les possibilitats existents de fer tràmits a través d’internet, sense moure’s de casa. El mateix Jordi Milà valorava que ja tocava que en un municipi com Olèrdola es pogués prestar aquests serveis d’administració electrònica. (àudio)

Les xerrades convocades per l’Ajuntament d’Olèrdola sobre el desplegament de la xarxa wi-fi segueixen aquest dijous, a dos quarts de 9 del vespre, al Centre Cívic La Xarxa de Moja. Dissabte les convocatòries s’han fixat a les 12 del migdia a Daltmar i a les 5 de la tarda a Can Trabal.

Escolta les entrevistes amb els veïns Jordi Milà, Javi Salas i Maria Montané, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions