Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot i el temps, satisfacció per la participació rebuda durant la Festa Major d’Hivern de Moja

Des de divendres i fins diumenge s’han fet la pràctica totalitat dels actes i ara només resta el Concert de Sant Macari
Els balls van afrontar amb energia la cercavila, malgrat el fred
Els balls van afrontar amb energia la cercavila, malgrat el fred

dilluns 21 gener 2013

Només falta un acte per tancar-se la Festa Major d’Hivern de Moja, el concert de Sant Macari de diumenge, però amb el gruix de les activitats ja realitzades la Comissió de Festes  té suficients referències per a fer una primera valoració positiva. Malgrat indicar que el  temps no ha acompanyat, sí que subratllen que la participació dels veïns ha estat “prou bona” tal i com definia Xavier Puig, un dels integrants de la Comissió de Festes.(àudio)

El primer dels actes de la Festa Major d’Hivern es va viure divendres a la nit, amb el Correfoc. La presència convidada dels Diables de Pacs i del Drac de Les Cabanyes va contribuir a fer més espectacular aquesta festa del foc que organitzen els Diables de Moja.

Dissabte al matí, prop d’una norantena de veïns van acabar participant en la calçotada feta al Celler Cooperatiu. Jordi Massana, de la Comissió de Festes, feia notar que cal fer una lectura positiva tenint en compte el temps i la crisi.(àudio)

Des de la Comissió de Festes també es van mostrar agradablement sorpresos del gran ambient i la quantitat d’infants que es van reunir en la matinal de tallers i la gimcana feta a benefici de l’Ian Garcia. De dissabte a la nit, posen l’accent en la qualitat del conjunt Cafè Trio, que va oferir primer concert i després el ball. Lucas Ramírez i Xavier Puig indiquen que al ball van acabar participant molta més gent que en el concert. (àudio)

Diumenge al matí, el protagonisme va ser per la cercavila, que es va celebrar enmig d’un ambient meteorològic fred que es mirava de combatre amb l’entusiasme que mostraven bastoneres, ball de cintes, panderetes, cap-grossos i gegants. Diumenge al migdia hi va haver la missa en honor a Sant Macari, la benedicció i repartiment del pa beneït i el cant dels goigs a Sant Macari. A la palça de l’Església després es van viure “els tres típics balls” i un vermut popular. Del teatre, que diumenge tancava la Festa per aquest cap de setmana, la Comissió de Festes de Moja ha destacat la gran resposta del poble, que va gairebé omplir la platea per a seguir l’obra “Lo Diable, la dona, lo somni i la taverna!”.

Escolta l'entrevista a membres de la Comissió de Festes, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions