Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tota l’escola Rossend Montané vivia dimarts una atractiva sortida al Conjunt Monumental d’Olèrdola

Han treballat amb l’artista Faust Espejel l’inici d’un ecomural; amb l’il.lustrador Oriol Garcia Quera; i amb l’ADF

dijous 02 novembre 2017

Dimarts 31 d’octubre l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta protagonitzava una atractiva i estimulant sortida al Conjunt monumental d’Olèrdola. Tota l’escola  podia viure una matinal pluridisciplinar de contacte amb la natura i de coneixement de la història del municipi. Dividits en grups amb infants de totes les edats, des de p3 fins a 6è, els alumnes van poder començar a treballar la realització d’un ecomural amb l’artista Faust Espejel. També van tenir l’oportunitat de conèixer més detallats de la història d’Olèrdola  de la mà de l’il·lustrador Oriol Garcia Quera, autor dels dos còmics sobre la història del municipi. A tot això, també calia afegir el taller per plantar llavors d’alzina i de coneixement del material de l’ADF del municipi, realitzat gràcies a voluntaris de la mateixa Agrupació de Defensa Forestal. Va ser una rodona sortida que culminava al Pla dels Albats amb un homenatge en memòria de Rossend Montané, en el 26è aniversari de la seva mort.escolaRMOntanCastell2.JPGescolaRMOntanCastell3.JPG

La directora de l’escola Rossend Montané, Àngels Urgell, recordava que el punt de partida de la sortida va ser la voluntat de contextualitzar l’ecomural que es preveu plasmar en les parets del pati de l’escola d’aquí a 6 mesos. A més del treball amb el creador artístic Faust Espejel al Pla dels Albats, també es va voler que tots els nens “sentin la història” amb la participació d’Oriol Garcia Quera i es realitzés una activitat igualment vinculada amb la natura, a través de la col·laboració de l’ADF.(àudio)

Faust Espejel indicava que la voluntat de l’ecomural era treballar amb els alumnes el medi ambient i per això volien plantejar una activitat per a destacar que l’entorn “és viu i té a veure amb nosaltres”. (àudio)

Oriol Garcia Quera, al costat de la cisterna, “reconstruïa les runes” amb els seus dibuixos i explicava gràficament elements de la vida quotidiana a l’Olèrdola de fa 2.000 anys, com la dieta alimentària.(àudio)

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez,va poder també seguir l’activitat, posant l’accent en què la sortida de tota l’escola de Sant Pere Molanta era molt adequada i atractiva per a conèixer el municipi i el seu entorn.(àudio)

L'Ajuntament d'Olèrdola ha ofert una activa col.laboració per a que aquesta sortida fos possible, incloent el finançament del transport en autocar de l'escola al Conjunt Monumental.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Àngels Urgell; Faust Espejel; Oriol Garcia Quera i Lucas Ramírez

Document Actions