Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Treball compartit per a situar Olèrdola dins les prioritats de l'Agència Catalana de Patrimoni

La Generalitat assegura que el nou model de gestió no hauria de comportar pèrdua de recursos per Olèrdola

dilluns 23 setembre 2013

Dijous l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, es reunia amb el director General de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Joan Pluma, per tal de tractar de les conseqüències que pot tenir pel jaciment d’Olèrdola els canvis de gestió introduïts per part de la Generalitat en els espais que formen part del Museu d’Arqueologia de Catalunya. L’alcalde comptava amb el suport en aquesta reunió del Vinseum i de l’Institut d’Estudis Penedesencs, així com el Consell Comarcal, amb el seu president, Francesc Olivella. L’alcalde explicava que el propòsit compartit és el de transmetre a la Generalitat la importància del jaciment d’Olèrdola i que aquest espai protegit no perdi capacitat d’inversió ni recursos pel seu manteniment.(àudio)

Fa unes setmanes, el Govern de la Generalitat aprovava els Estatuts de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural, que neix per gestionar de manera més àgil el patrimoni i per potenciar el coneixement dels museus, monuments i jaciments entre els catalans i també a l’exterior. Entre les prioritats anunciades no s’hi troba Olèrdola. El canvi de model de gestió també comporta que no hi hagi a la seu d’Olèrdola una persona de referència encarregada de la direcció de l’espai. Jossep Tort ha explicat que la Generalitat assegura que el nou model de gestió ni hauria de comportar que Olèrdola perdi capacitat en un futur. (àudio)

Un dels propòsits que comparteixen l’Ajuntament, institucions de la comarca i agents culturals és que Olèrdola s’incorpori en la llista de jaciments prioritaris de l’Agència. És per això que es farà un treball conjunt per a exposar-ho al departament.(àudio)

L’objectiu de l’Agència és agilitzar la gestió de tot aquest patrimoni i superar les llargues tramitacions que alenteixen l’aplicació de noves iniciatives. S’establiran plans conjunts d’actuació per a incrementar el nombre de visitants, per integrar els monuments en el seu entorn territorial, per millorar el seu manteniment i restauració, per cercar patrocinis empresarials per a cada monument, i per permetre que aquests monuments puguin tenir ingressos propis per tal de reinvertir-los en ells mateixos, cosa que ara no poden fer.

Document Actions