Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Treball comunitari de l’escola Rossend Montané per a completar un Ecomural al pati del centre

Es feia divendres i s’hi recullen elements d’identitat d’Olèrdola treballats a partir d’una visita al conjunt monumental

dimecres 02 maig 2018

Alumnes de tots els cursos, les seves famílies i l’equip de mestres de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta van sumar els seus esforços de manera coordinada per a completar, divendres passat 27 d’abril, la realització d’un ecomural a l’interior del pati de l’escola. El mural es va pintar en la façana més pròxima a l’edifici que acull les aules de primària i va ser una de les activitats centrals de les intenses jornades culturals que ha viscut l’escola al voltant de la celebració de Sant Jordi.ecomural2.JPG

L’ecomural recull elements d’identitat d’Olèrdola treballats pels alumnes a partir d’una visita feta per tota l’escola al conjunt monumental, el primer trimestre d’aquest curs. L’artista Faust Espejel, coordinador de l’Ecomural, assenyala que s’hi ha representat la torre de la muralla, el Pla dels Albats, l’alzina o la verema dels romans.(àudio)

Els materials per a fer el mural són ecològics i un dels propòsits que es busca amb la intervenció és que els infants sentin que “són part del medi ambient”.(àudio)

La directora de l’escola Rossend Montané, Àngels Urgell, indicava que el mural els ha permès treballar temes com la pertinença a Olèrdola.(àudio)

Durant aquests darrers cursos, a les parets de l’escola s’han anat pintant murals amb la participació d’alumnes i famílies. En la façana exterior hi ha un mural al·legòric a Rossend Montané i un altre que remet al paisatge vinícola que envolta l’escola. Les famílies també van deixar la seva empremta en bona part dels murs interiors del pati. Àngels Urgell agraïa la implicació de les famílies i indicava que en aquest cas l’Ecomural permet també expressar el concepte de la continuïtat de la vida.(àudio)

L’escola encara programa activitats els propers dies obertes a les famílies. Una de les més destacades es viurà el proper dimarts 15 de maig a les 16:15h, amb la xerrada “Massa pantalla?” , a càrrec del psicòleg Marc Masip.

Escolta les entrevistes a Faust Espejel i Àngels Urgell, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions