Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tres allotjaments rurals d’Olèrdola formen part de l’Associació de Masies del Penedès

Dins d’aquesta entitat, comparteixen el propòsit de potenciar el turisme rural al Penedès
La Caseta de Dalt és un dels tres allotjaments d'Olèrdola associats
La Caseta de Dalt és un dels tres allotjaments d'Olèrdola associats

dijous 13 desembre 2012

 

Tres allotjaments rurals del municipi formen part de la quarantena que integren l’Associació Masies del Penedès. Es tracta de Ca l’Ernestina de Sant Pere Molanta i de la Caseta de Baix i la Caseta de Dalt, de  Can Torres.

Aquest dimarts al vespre l’entitat celebrava la seva assemblea anual, adoptant  acords que anaven en la línea de contribuir a fomentar el turisme rural en l’àmbit de la DO Penedès. Així, es vol projectar la marca “masies del Penedès” i per a fer-ho s’està treballant en la creació d’un nou web que integri en un sol calendari la disponibilitat de totes les masies associades, oferint de forma fàcil i ràpida al turista potencial diferents opcions d’allotjament.CalErnestina.jpg

Xavier Ribes, propietari de la Caseta de Baix i la Caseta de Dalt, va ser un dels associats que aquest dimarts assistia a l’assemblea i ens explicava que des de l’associació es vol fer aquesta aposta forta per internet. (àudio)

Es preveu que el nou web estigui disponible durant la primavera, destacant la oferta turística del territori per atraure visitants.

Xavier Ribes explica que el sector de l’allotjament rural està notant “una davallada molt gran”. Allotjaments com el seu aguanten bé per la feina ben feta des de la seva constitució, segons resumia el mateix Ribes. La majoria dels usuaris dels seus allotjaments són famílies estrangeres que repeteixen.(àudio)

L’assemblea va fixar-se l’objectiu d’establir una relació més estreta amb els allotjaments de turisme rural del Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, amb els quals es pot compartir oferta turística basada en el paisatge de la vinya, la proximitat del Mediterrani, la gastronomia, els vins i els caves, la història i el patrimoni cultural.

Aquesta vinculació amb l’enoturisme és una posta estratègica que, de moment, “no acaba de reeixir”. Xavier Ribes explicava que en les seves estades en masies del Penedès, el client busca un lloc d’allotjament per la seva proximitat amb la costa o Barcelona. La motivació majoritària és aquesta o bé passar un cap de setmana lúdic fora de casa, però no pas el coneixement de la cultura del territori.(àudio)

A Olèrdola existeix també l’allotjament rural cal Pere Pau, al nucli de Sant Pere Molanta, que no pertany a l’associació. A l’espera del nou web, qui desitgi més informació d’aquesta quarantena d’allotjaments associats pot consultar www.masiesdelpenedes.com

Escolta l'entrevista a Xavier Ribes, clicant aquí

 

 

 

 

 

Document Actions