Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tres ciclistes del club de Sant Pere Molanta han participat en la “Quebrantahuesos”

Jordi Montané, Jordi Pascual i Josep Piñol completaven els 200 km de la Marxa Cicloturista més famosa d’ Europa

dimecres 11 juliol 2018

Tres dels integrants del Club Ciclista Sant Pere Molanta, en Jordi Montané, Jordi Pascual i Josep Piñol, han participat al Pirineu Aragonés en la 28a edició de la Marxa Cicloturista “Quebratahuesos”, celebrada durant el cap de setmana de Sant Joan. La prova està considerada com la més famosa d’Europa pel seu recorregut, duresa, organització i xifra de participants. I és que entre la cursa llarga, de 200 kilòmetres, i la cursa curta de 100km, s’agrupen prop de 12.000 ciclistes

La marxa no és competitiva però la seva exigència fa que els participants se sentin com a guanyadors si la finalitzen. En la cursa llarga s’acumulen 3.500 metres de desnivell i cal salvar 4 ports, 3 de primera categoria i un de segona.QuebrantaHuesos2.jpg

Jordi Montane Colomer finalitzava la marxa amb un temps de 8hores i 34 minuts. Jordi Pascual Puig completava la Marxa amb un registre de 8 hores i  32minuts, mentre que Josep Piñol Raventós podia fer tot el recorregut invertint 7 hores i  23minuts.

En una crònica feta arribar a la nostra redacció, els tres ciclistes de Sant Pere Molanta destacaven que “va fer un temps perfecte, amb  calor entre les 11h i 18h, però suportable per a la practica del ciclisme de carretera”. Entre els participants s’hi trobaven Miguel Indurain, Abraham Olano, Purito Rodríguez, o el pilot de moto GP Aleix Espargaró, així com campions de BTT com Coloma i Hermida.

L’expedició de Sant Pere Molanta  va sortir el divendres 22 “per anar a buscar els dorsals, poder dormir algunes hores ( ja que la cursa començava a les 7;15 )”. Els corredors posen de relleu que és “una cursa llarga, que s’ha de calcular be , de com i quan pots apretar  i on no, ja que si apretes al principi, ho pots pagar car a partir del km 120 quan encara queda el port del Portalet de 29km de pujada”.

Pels molantencs, la cursa “és dura, molt dura” però “el més dur és l’entrenament que s’ha de fer abans, combinar la feina, la vida familiar, el mal temps, el fred, la calor durant 6 o 7 mesos, això es el mes dur de tot per poder anar a fer aquesta cursa”.

Els ciclistes animen a practicar el ciclisme amb precaució, i a fer la Quebrantahuesos una vegada a la vida. Per a ells, “és una experiència única”. Quan estàs al km 100 “llençaries la bici, però que quan arribes a la meta, ja penses amb tornar-la a fer el proper any per la satisfacció que et dona haver-la acabat”.

Document Actions