Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tres detinguts per robar en una nit a l’interior de quatre vehicles i d’un habitatge a Can Trabal

Els Mossos d’Esquadra expliquen que va ser decisiu l’avís d’un veí i la col·laboració ciutadana

dijous 18 octubre 2012

Aquest dimecres s’ha donat a conèixer que agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Vilafranca han detingut dos homes i una dona com a presumptes autors de quatre robatoris amb força a interior de vehicle i d’un robatori amb força a dins d’una casa, comesos la matinada del passat 5 d’octubre a Can Trabal.

Els detinguts són Mohamed T., de 27 anys, i Hassan J., de 23 anys, tots dos de nacionalitat marroquina, i Judit G.C., de 19 anys i nacionalitat espanyola, tots ells veïns de Vilafranca.

Segons expliquen els Mossos, la detenció va tenir lloc al voltant de les 04:30 hores de la matinada del dia 5 d’octubre a la urbanització Can Trabal, després que un veí alertés els Mossos d’Esquadra perquè havia observat un home que presumptament estava robant dins un vehicle. Els agents van fer cerca per la zona i van localitzar, molt a prop del lloc, un cotxe aturat amb tres persones al seu interior, que van acabar detingudes. En l’escorcoll del vehicle, es van trobar diversos objectes electrònics de cotxes, presumptament sostrets, i eines que normalment s’utilitzen per cometre robatoris. El sergent José Vilchez, cap d’investigació de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Vilafranca, explicava que els objectes sostrets van poder ser retornats als seus propietaris.(àudio)

Els agents van fer una nova cerca per l’urbanització per tal de detectar més possibles cotxes forçats i van localitzar-ne tres més, als quals també els havien

sostret objectes. Tots tres detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial. La investigació segueix oberta i no es descarta detenir un quart autor dels fets, que, quan va veure els mossos, va fugir del lloc amb una bicicleta que acabava de robar d’una casa.

Vílchez subratllava la importància de l’avís del veí i de la posterior col·laboració ciutadana per tal d’arribar a una resolució dels fets.(àudio)

Els Mossos d’Esquadra recomanen no deixar a la vista dins del cotxe objectes que poden ser susceptibles de robatori, guardar el cotxe dins del garatge o en la parcel·la i trucar a la policia quan s’adverteixi algun moviment sospitós.(àudio)

Aquest tipus de robatoris en urbanitzacions no són gaire comuns, per això es considera que la prevenció és molt efectiva i ajuda a mantenir en un índex molt baix aquests fets.

 

Document Actions