Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activitats culturals el primer cap de setmana d’agost amb l'estrena d'“Olèrdola, la Ciutat Perduda”

Campament medieval,música, espectacle, tallers, contes i art contemporani són alguns dels continguts

dijous 21 juliol 2016

Olèrdola disposa d’una història plena d’atractius per a inspirar propostes artístiques. Una bona mostra d’això es viurà durant el primer cap de setmana del mes d’agost, amb la celebració de la primera edició del programa d’activitats ”Olèrdola  , la Ciutat Perduda”. Sota l’organització de l’ Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat i de l’Ajuntament d’Olèrdola, amb la producció de Temps de Joglars, els dies 5,6 i 7 d’agost s’han programat activitats cultrals als nuclis d’Olèrdola i al Conjunt Monumental que inclouen música medieval, circ, art contemporani, contes, exposició d’instruments, campament medieval i un espectacle que guia un recorregut nocturn pel conjunt monumental.

Les activitats rememoren que entre els segles X i XI, en plena Edat Mitjana, només hi havia a Catalunya deu ciutats i Olèrdola era una d’elles. Antoni Madueño, director artístic d’”Olèrdola, La Ciutat Perduda”,  explicava que la proposta parteix de l’època de Mir Geribet. En aquest context, es reprodueix el viatge d’uns joglars i creuats que passen pels pobles d’Olèrdola fins arribar al castell. Allà hi hauran activitats medievals,teatre, circ i propostes artístiques.(àudio)

El carro dels joglars passarà per Sant Pere Molanta el divendres 5 d’agost, de dos quarts de 6 de la tarda a dos quarts de 7. Després anirà a Moja, en horari de dos quarts de 8 a dos quarts de 9. Dissabte 6 d’agost el carro dels joglars farà estada a Sant Miquel, de les 12 a la una del migdia.

Dissabte 6 d’agost s’ha programat tota una tarda d’activitats al Castell, de dos quarts de 5 a les 8 del vespre. Els antics habitants d’Olèrdola recuperen la ciutat: els joglars arriben a Olèrdola. Es podrà veure una exposició d’instruments musicals de l’Edat Mitjana, gaudir de narracions, experimentar la vivencia d’estar en un campament medieval, participar en un taller de forja i tint i meravellar-se amb números de circ. Des de dos quarts de 10 a dos quarts de 12 de la  nit es programa al Conjunt Monumental un espectacle-itinerari de descoberta nocturna, amb la música i la llum transformant “La Ciutat Perduda”.

Diumenge, 7 d’agost, en horari de 10.30h - 14.00h, hi haurà matí de contes i visites guiades a l’exposició d’instruments medievals, així com el campament medieval.

L’entrada el dissabte a la tarda, fins a l’hora de tancament, tindrà un preu de 6 euros. Amb motiu del programa d’activitats, una part del jaciment arqueològic no es podrà visitar a partir de les 16.00h.

El teixit associatiu d’Olèrdola fa la seva aportació a “Olèrdola, la Ciutat Perduda”. Els grups de teatre l’Arrel, de Sant Miquel, i El Folre, de Sant Pere Molanta fan la seva contribució en els espectacles, així com els Diables de Moja. Miriam Mulinari, tècnica de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola,  destacava la importància d’acollir activitats que serveixin per a difondre el municipi i de que les entitats d’Olèrdola s’hi impliquin.(àudio)

A més de la vessant lúdica, Antoni Madueño posava l’accent en l’exposicó de rèpliques d’instruments medievals i en les demostracions que s’oferiran de com s’interptretaven. (àudio)

Al Conjunt Monumental hi haurà servei de bar dins el recinte, en horari de 16:30 a 23:30 el dissabte i de 10:00 a 14:00 el diumenge.

Escolta l'entrevista a Antoni Madueño i a Miriam Mulinari, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions