Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tres recerques vinculades amb Olèrdola es mostraran al Congrés de l’Associació Europea d’Arqueòlegs

Els treballs estan dedicats al Pla dels Albats, als cellers excavats a la roca i a les esglésies de Sant Miquel i Santa Maria

dilluns 03 setembre 2018

Abans de difondre un coneixement cal  recerca i  investigació per fonamentar-lo. D’aquest laboriós procés en tenim una molt bona mostra a Olèrdola amb la feina que es fa al Conjunt Monumental. El treball científic realitzat a la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia té una transcendència que depassa l’àmbit estrictament nacional i arriba també a tenir una dimensió internacional. Un bon exemple d’aquest pes d’Olèrdola en les recerques en el camp de l’arqueologia el trobem en la programació del 24è congrés de l’Associació Europea d’Arqueòlegs, que se celebra a Barcelona des d’aquest dimecres i fins diumenge. I és que fins a tres recerques realitzades a Olèrdola es mostraran en el congrés. Dos són treballs “particulars”, que mostren els resultats de dues recerques específiques, mentre que un tercer treball és de caràcter més general.

Núria Molist, responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia i coautora dels tres treballs, ens subratlla la importància d’aquest treball científic previ a la tasca de difusió.(àudio)

Els treballs es mostraran en format pòster en les sessions que acollirà el congrés, aquest divendres 7 de setembre, a la facultat d’Història de la Universitat de Barcelona. Un dels treballs està dedicat als 8 cellers excavats a les roques localitzats a Olèrdola, dins i fora del recinte emmurallat. Un altre treball exposa l’estudi d ela necròpolis del Pla dels Albats, amb els resultats de les restes analitzades. I l’estudi de caràcter general relaciona les esglésies de Sant Miquel i de Santa Maria en l’estructuració del territori. Ho explica Núria Molist.(àudio)

El congrés comptarà amb 4.000 participants i suposarà que aquestes recerques fetes a Olèrdola, realitzades dins del projecte de recerca ECLOC (esglésies, cementiris i llocs entre els segles XI i XII) tinguin una “difusió global”.(àudio)

L’Associació Europea d’Arqueòlegs es reuneix anualment a una ciutat europea diferent, per tal d’intercanviar experiències sobre el patrimoni arqueològic europeu. En aquesta trobada a Barcelona, s’ha assolit la xifra de 4.000 inscrits.

Després de mostrar aquestes recerques al congrés, a finals del mes d’octubre també es presentarà una comunicació en les jornades d’estudi dedicades als parcs del Garraf, Olèrdola i Foix. Els resultats de les recerques a Olèrdola també seran presents en el congrés d’arqueologia medieval i moderna de Catalunya.

Escolta l'entrevista a Núria Molist, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions