Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Turó de les Abelles 2013, de Finca Viladellops, millor vi català del 2017

Obtenia el màxim guardó dels premis Vinari, lliurats divendres a la nit a Vilafranca

dilluns 09 octubre 2017

ACN/redacció

El vi negre Turó de les Abelles 2013 de Finca Viladellops (DO Penedès) ha estat reconegut com el millor vi català del 2017 en l’acte de lliurament dels cinquens Premi Vinari, celebrat divendres a la nit a l’auditori de Vilafranca . El Turó de les Abelles 2013 ha estat el gran triomfador després d’emportar-se les categories Gran Vinari d’Or, millor vi negre de guarda –amb criança superior als 12 mesos, millor vi ecològic i millor vi de la DO Penedès. Paral·lelament, el cava Maria Rigol Ordi Gran Reserva Brut Nature 2011 ha estat l’escumós més ben valorat i ha aconseguit el reconeixement de Gran Vinari Escumós. El premi a la Millor Etiqueta de Vi ha estat per a Floresta 3B8 del celler Pere Guardiola, mentre que Rosa Vila ha estat reconeguda amb el Premi Monvínic a la trajectòria professional en el món del vi. Un total de 870 referències de 253 cellers emparats en les 12 denominacions d’origen han participat en aquesta cinquena edició dels Premis Vinari.

El Turó de les Abelles 2013, poc més de 2.000 ampolles

El flamant Gran Vinari d’Or 2017, el Turó de les Abelles 2013 de Finca Viladellops, és un vi negre de guarda, cupatge a parts iguals de sirà i garnatxa negra, del qual s’elaboren poc més de 2.000 ampolles. La garnatxa creix en una parcel·la en ple massís del Garraf denominada Turó de les Abelles, de terreny pobre, pedregós i calcari que li aporta un caràcter mineral; el sirà prové d’una vinya caracteritzada per la presència de fòssils marins en el terreny. Les dues varietats fermenten en bótes obertes de roure francès i manté la seva criança durant 24 mesos. Turó de les Abelles és el vi icona del celler, d’expressió mediterrània, elegant i molt gastronòmic.Finca Viladellops es troba a Viladellops, al municipi d’Olèrdola. Hi té la família Desvalls al capdavant, qui lidera, des de l’any 1999, un nou projecte d’elaboració de vins de qualitat 100% mediterranis. Vins que volen transmetre la tipicitat a partir de l’aposta per les varietats autòctones com a base dels seus vins: garnatxa per als vins negres i xarel·lo per als blancs, seguint la tradició mil·lenària de la zona. Aquest mateix vi ha guanyat l’Or en la categoria de Vins Negres de Guarda i el Vinari d’Or Especial de la DO Penedès. Els més de 70 tastadors que han puntuat a cegues els vins participants, han reconegut aquest vi per la seva amplitud aromàtica, amb un perfil afruitat, floral molt fresc i especiat, així com la seva elegant estructura i el pas intens pel paladar.

La garnatxa ha estat en aquesta edició una de les varietats més premiades, tant en la seva expressió en vins blancs i negres, monovarietals i en cupatge, com en els vins dolços. Els millors escumosos reivindiquen les varietats tradicionals, l’afinament en llargues criances, i la varietat trepat per als rosats, una varietat autòctona de la Conca de Barberà que està donant grans resultats en l’elaboració de negres i escumosos frescos i de perfils afruitats. El jurat professional ha estat format per una setantena d’experts en sommelieria, enologia, distribució, exportació, comunicació i prescripció de vins, i part del panell de tast de l’INCAVI. Tots ells han qualificat en quatre jornades de tast a cegues desenvolupades durant els mesos de juny i juliol a Monvínic Barcelona, i en una darrera, la final, on es van tornar a avaluar els vins millors puntuats en les primeres rondes. Això va ser el 4 de setembre a El Celler de Rubí.

Document Actions