Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un Ban d’Alcaldia prorroga al municipi mesures extraordinàries per a la prevenció i control del COVID-19

Es recorda a la ciutadania l’obligació de respectar el confinament
Els guàrdies municipals, un dels serveis essencials actius
Els guàrdies municipals, un dels serveis essencials actius

divendres 03 abril 2020

 

Aquest dijous l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, a través d’un Ban d’Alcaldia, ha prorrogat les mesures extraordinàries per a la prevenció i control al municipi del COVID-19.

En el Ban es prorroga la suspensió d’activitats i serveis d’un anterior Ban d’Alcaldia, del 12 de març, però introduint actualitzacions pel  que fa a l’atenció directa a la ciutadania que presta l’Ajuntament d’Olèrdola en aquest context de període d’alarma. Així , en el cas dels guàrdies municipals, es continua amb l’atenció presencial , mantenint una distància mínima de seguretat. Es recomana, no obstant, limitar al màxim l’assistència presencial a aquest servei optant de forma prioritària per l’atenció telefònica i/o telemàtica. En el cas dels serveis socials bàsics i l’Oficina d’Atenció Ciutadana, es limitarà l’atenció ciutadana a l’atenció telefònica i/o telemàtica.

El Ban, igualment, també recorda decrets adoptats em els darrers dies, relatius a mesures organitzatives davant la situació d’emergència, sobre la celebració de sessions de la Junta de Govern a distància, així com el decret de recomanació de suspensió de terminis d’execució de les obres de promoció privada.

En el Ban es recorda a la ciutadania l’obligatorietat de limitar la lliure circulació de persones per la via o espai públic únicament per a la realització de les següents activitats, que hauran de realitzar-se individualment, llevat que s’acompanyi a persones amb discapacitat, menors, majors, o qualsevol altres causa justificada:

a)Adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.

b)Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.

c)Desplaçament al lloc de treball per a efectuar la seva prestació laboral, professional o empresarial.

d)Retorn al lloc de residència habitual.

e)Assistència i cura de majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

f)Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances.

  1. g) Per causa de força major o situació de necessitat
  2. h) Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa.

En el Ban també s’assenyala que es permetrà la circulació de vehicles particulars per les vies d’ús públic per a la realització de les activitats referides en l’apartat anterior o per al repostatge en gasolineres o estacions de servei.

 

Document Actions