Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un centenar de persones en l’estrena de la ruta dels Castells de Marca

Aquest diumenge es presentava la ruta amb el trajecte que uneix al castell de Penyafort amb el castell d’Olèrdola

dilluns 20 març 2017

Un centenar de persones han participat aquest diumenge al matí en la caminada de presentació de la ruta dels Castells de Marca al Penedès. Impulsada pels ajuntaments d’Olèrdola, Santa Margarida i els Monjos i Castellet i la Gornal, Castells de Marca és una ruta circular de gairebé 27 quilòmetres que uneix els castells dels tres municipis amb la voluntat de donar a conèixer aquests tres conjunts patrimonials i turístics de l’antiga línia fortificada que defensà les terres conquerides a l’Al-Andalus en els primers segles medievals.Caminada2.JPG

La ruta es pot fer d’una tirada o bé recorrent els castells per etapes a partir de tres trams diferenciats. Aquest diumenge, la caminada inaugural es feia completant el tram de 9'6 quilòmetres que uneix el castell de Penyafort de Santa Margarida i els Monjos amb el Castell d’Olèrdola.

Entre els inscrits a la caminada hi havia diversitat d’edats i els veïns dels tres municipis promotors de la ruta eren majoria. Entre els participants, s’hi trobaven regidors i regidores dels tres consistoris, incloent l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, i l’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret.

Xavi Revuelta, regidor d’ensenyament i promoció econòmica de l’Ajuntament de Castellet i la Gornal,explicava que a més de promocionar el coneixement dels valors patrimonials, la ruta també buscava impulsar el turisme familiar i de proximitat.(àudio)

L’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, recordava que la ruta se suma als projectes que comparteixen els tres municipis, com la campanya de suport al comerç local “Compra a prop” o el treball que aglutinen sota la marca “Parcs del Penedès”. La voluntat és que la ruta dels Castells de Marca del Penedès es vagi ampliant comptant amb més municipis.(àudio)

Lucas Ramírez, alcalde d’Olèrdola, qualificava com a tot un èxit aquesta primera caminada de presentació i subratllava el valor de realitzar activitats conjuntes entre els ajuntaments.(àudio)Caminada3.JPG

La promoció turística és una de les línies de treball que impulsa de manera prioritària el govern municipal d’Olèrdola. Per això s’ha posat en marxa un punt d’informació turística, amb el suport de la Diputació,  i es participa de manera decidida en propostes com aquesta ruta.(àudio)

El tram de la ruta fet aquest diumenge comença al castell de Penyafort, edificat sobre una penya del riu Foix. Després  la ruta baixa cap al riu, per continuar per la plana i acostar-se a un entorn industrialitzat, fins  arribar a Santa Margarida, ara pràcticament en ruïnes. Continua per camins enmig de vinyes i pinedes amb un sotabosc ric en plantes aromàtiques fins l’ermita de Penyafel. El camí segueix en direcció al Parc d’Olèrdola, prop de Mas Granell la ruta coincideix amb el PR-C 148, passa per la masia de Can Castellví i baixa al fondo de la Seguera. La pujada al castell d’Olèrdola, punt final de la ruta, és per la font de l’Alba.

En arribar al castell d’Olèrdola els participants compartien un vermut i després s’oferia un transport gratuït en autocar per retornar al lloc d’inici de la ruta.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Xavi Revuelta, Imma Ferret i Lucas Ramírez, clicant aquícaminada4.JPG

Document Actions