Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un dels nous carrers de La Plana de Moja portarà el nom de Sant Raimon

L’alcalde recorda que es compleix així un compromís adquirit amb l’Agrupació de Raimons
Les obres d'urbanització es preveuen iniciar aquesta primavera
Les obres d'urbanització es preveuen iniciar aquesta primavera

dimarts 07 gener 2014

Un dels nous carrers que tindrà Olèrdola portarà el nom de Sant Raimon. Així ho recull el nomenclàtor i la numeració del nou sector de La Plana de Moja, aprovats en el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola celebrat el passat 27 de desembre. Segons explicava llavors el portaveu del govern municipal, Xavier Serramià, el nomenclàtor de La Plana seguia un dels criteris predominants als carrers de Moja, consistent en dedicar el nom dels carrers a sants. En aquesta ocasió s’havia pensat en sants penedesencs o d’ascendència al Penedès. Així, a més del carrer a Sant Raimon, se li dedica un passatge a Santa Anna i un altre passatge a Santa Maria de Foix. També s’incorpora el nom de La Plana a un nou passeig del sector.

Però més enllà d’aquest criteri vinculat al santoral, la tria del nom de Sant Raimon també suposa complir un compromís públic que l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, va adquirir amb l’Agrupació de Raimons de Vilafranca. L’any 2005, l’Ajuntament va rebre el “Raimon de fang”, perquè un carrer del municipi porta el nom de Sant Ramon, sense la “i”. Llavors, Josep Tort va anunciar que acceptava el repte i es comprometia a dedicar a Sant Raimon el nom d’un nou carrer. Aquest compromís ara ha pogut ser possible, 9 anys després, tal i com recorda el mateix Josep Tort.(àudio)

La nit que rebia el “Raimon de fang”, Josep Tort va participar en el Sopar de Raimons i Raimundes, essent batejat com a “Josep Raimon” . L’alcalde d’Olèrdola manté un record molt agradable d’aquella vetllada amb l’Agrupació de Raimons, una entitat d’àmbit cultural que agrupa a Raimons i Raimundes de tota la comarca i que organitza actes lúdics per a reivindicar el nom de Raimon. Josep Tort explica que el govern municipal ha apostat per un creixement sostenible i no ha estat fins ara quan s’ha desenvolupat un nou sector urbanístic i s’ha pogut complir aquest compromís .(àudio)

L’aprovació del nomenclàtor de La Plana de Moja s’ha produït quan encara no han començat les obres d’urbanització del sector. L’inici dels treballs, segons apuntava Josep Tort, es preveuen per aquesta primavera. El fet d’aprovar abans el nomenclàtor simplificarà la tramitació als propietaris de parcel·les i a les empreses subministradores de serveis.(àudio)

L’Ajuntament preveu que els treballs es realitzaran de forma progressiva, buscant les mínimes alteracions als veïns i a la mobilitat vinculada amb l’accés a l’escola. Recordem que La Plana de Moja es tracta d’un nou sector de desenvolupament, situat en l’espai que hi ha entre les façanes del Celler Cooperatiu de Moja i l’escola. Suposarà la urbanització de 35.000 metres quadrats, dels quals la superfície màxima de sòl residencial és de 17.500 metres quadrats. El pla preveu construir 121 habitatges, 47 dels quals seran de protecció oficial. La resta quedaran distribuïts en 64 cases en filera i 10 cases aïllades.

Escolta l'entrevista a Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions