Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un fuster d’Olèrdola, Jordi Álvarez, ha elaborat un pessebre artesanal de grans dimensions que ara s’exposa a Cal Figarot de Vilafranca

El pessebre fa 4’5 metres de llarg, 2’10 d’amplada i 1’80 d’alçada; i inclou més de 100 peces que representen oficis de l’època. La recaptació es destina a “Olèrdola amb La Marató”

dimecres 09 desembre 2020

 

Jordi Álvarez és un veí molt conegut de Moja. Fuster de professió, està de baixa recuperant-se d’una complicada operació d’hèrnia. Però que estigui de baixa no vol dir que hagi estat inactiu. Aquest darrer any ha elaborat amb constància un pessebre de dimensions gegantines que ara es pot veure exposat, des del dissabte 5 de desembre i fins el proper 3 de gener, al vestíbul de Cal Figarot, la seu social dels Castellers de Vilafranca.

El pessebre inclou més de 100 peces que representen oficis de l’època del naixement de Jesús. Les escenes s’han organitzat en un gran diorama que fa 4’5 metres de llarg, 2’10 d’amplada i 1’80 d’alçada. Tot és artesanal, fet a mà, tal i com explica el mateix Jordi Álvarez.(àudio)

Aquest ha estat el primer pessebre que ha fet Jordi Álvarez. I no ho ha fet en fusta. Assessorant-se en vídeos tutorials publicats a Youtube, el pessebre va anar prenent forma a partir de materials com el paper d’estrassa i escuma de poliuretà . Les figures tenen un esquelet interior de filferro i han estat fetes amb pasta Das. Álvarez explica que li ha dedicat un any de feina.(àudio)

En el primer cap de setmana d’obertura al públic la resposta ha estat “massiva” i molts eren els assistents que s’interessaven per la feina d’Álvarez i en reconeixien el seu gran valor. Jordi ´Álvarez explica que va començar a fer el pessebre sense pensar en exposar-lo.(àudio)

El pessebre es pot visitar fins el 3 de gener a Cal Figarot els dilluns, dimecres, dijous i divendres, per les tardes, en horari de 5 de la tarda a 8 del vespre. Els dissabtes , de 12 a 21:30h i els diumenges, de 12 a 20h. A més del suport dels Castellers de Vilafranca, Álvarez ha rebut la col·laboració de Pellisa Ràfols, que li ha cedit l’urna de metraquil·lat que protegeix el pessebre. L’entrada és gratuïta i tots els donatius voluntaris que es recaptin es destinaran íntegrament a “Olèrdola amb La Marató”. Álvarez anuncia que s’ha demanat a l’Ajuntament d’Olèrdola l’espai del bar del Local Nou de Moja perquè el pessebre pogués exposar-se a Olèrdola després de desmuntar-se de Cal Figarot.

Escolta l'entrevista a Jordi Álvarez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions