Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un grup d’escriptors del Penedès s’agrupa sota el nom de “Col·lectiu Mir Geribert” i impulsa la I Mostra del Llibre Penedesenc

El col·lectiu inclou l’olerdolenc Josep Tort i un dels seus promotors és Bienve Moya, membre també de la Comissió Mir Geribert

dimarts 28 juny 2022

El Col·lectiu Mir Geribert, format per escriptors del Penedès històric (Alt i Baix Penedès, Garraf i Anoia), ha començat a organitzar la propera I Mostra del Llibre Penedesenc, adreçada a presentar l’activitat literària del Penedès i sobre el Penedès. Aquesta primera edició tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú, el dissabte 12 de novembre de 2022. La intenció del col·lectiu és celebrar periòdicament mostres dins l’àmbit territorial de la seva dedicació, en col·laboració amb l’ajuntament, les llibreries, editorials i entitats culturals de la localitat on tingui lloc cada vegada. També cerca d’implicar-hi les biblioteques i clubs de lectura, perquè duguin a terme activitats relacionades amb la mostra.

Entre la trentena d’escriptors residents al Penedès que formen part del Col·lectiu Mir Geribert hi ha l’olerdolenc Josep Tort. Un dels promotors del grup és Bienve Moya, que alhora és també integrant de la Comissió Mir Geribet.  En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola Bienve Moya resumia que el Col·lectiu agrupa a persones que viuen al Penedès i escriuen, tant de temes locals com universals.(àudio)

La mostra es realitzarà  a la plaça de la Vila de Vilanova i consistirà en parades de llibres d’autors penedesencs i relacionats amb l’àmbit territorial del Gran Penedès i de temàtica relacionada, presentacions, debats, taules rodones i altres activitats. Ja s’hi han implicat una vintena d’autors, membres del col·lectiu. Per Moya, la Mostra té la voluntat de donar a conèixer entre els penedesencs l’obra d’aquests autors del territori.(àudio)

La voluntat és que la fira tingui continuïtat i que se celebri  per diferents municipis del Penedès.(àudio)

El col·lectiu Mir Geribert es va donar a conèixer amb les quatre Converses Literàries a Sitges el juliol i l’agost de 2019. Manté activa una pàgina web, http://mirgeribert.cat, amb documentació sobre Mir Geribert (s.XI), el Penedès històric i la literatura que ha generat, i que recull periòdicament aportacions dels membres.

Atès que «per Sant Martí es tasta el vi», el col·lectiu no exclou la col·laboració d’algun celler que vulgui oferir un tast de vi novell durant la mostra.

Escolta l’entrevista a Bienve Moya, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions