Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es substituiran els arbres de la rambla Pau Casals aprofitant les obres de reurbanització

Un informe de l’empresa encarregada dels Serveis de Jardineria avalava la substitució i advertia que més de la meitat d’arbres estaven morts o amb ferides irreversibles
Imatge de la rambla aquest divendres
Imatge de la rambla aquest divendres

dimecres 26 abril 2023

Un informe elaborat per l’empresa encarregada dels Serveis  de Jardineria a Olèrdola fonamentava la substitució dels arbres de la rambla Pau Casals de Moja i recomanava que es procedís a  la renovació de l’arbrat aprofitant les obres de reurbanització. L’informe advertia que dels 20 exemplars que hi havia, 2 estaven morts i s’havien de talar. Altres 9 exemplars presentaven podridures   i ferides que ja no sanarien. L’informe, de gener de 2021, també assenyala que anirien empitjorant aquests exemplars i que s’haguessin hagut de renovar perquè de mantenir-se  presentarien risc de caiguda.

Bon moment per renovar l'arbrat

Després d’analitzar cada exemplar existent, l’empresa especialitzada va concloure que “aprofitant les obres” seria “molt bon moment per renovar l’arbrat i apostar per espècies que puguin créixer amb el seu port natural, amb escocells grans ja des de joves i que només necessitin podes puntuals de formació que no debilitin tant els arbres i així puguin fer més goig i ombra”.

Els treballs de reurbanització de la rambla Pau Casals de Moja estan en la seva fase inicial i una de les intervencions  més visibles fetes fins ara ha estat la retirada dels arbres. Per definir les actuacions, l'Ajuntament d'Olèrdola va convocar un procés de participació per escollir entre diferents opcions, celebrat durant la tardor de 2020. En una reunió celebrada el 22 d'abril de 2021 amb veïns, el govern municipal va traslladar el resultat del procés, explicant les obres i la retirada dels arbres. El projecte de reurbanització garanteix que la rambla compleix la normativa d’accessibilitat i que mantindrà  el seu tret característic de ser un espai públic arbrat.

Document Actions