Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un mural al·legòric dedicat a Rossend Montané ja decora la façana de l’escola de Sant Pere Molanta

El projecte ha estat ideat per l’artista Leslie Yendell i ha comptat amb la implicació dels alumnes de l’escola

dijous 23 juny 2016

Dins de l’any dedicat a la figura de Rossend Montané, l’escola de Sant Pere Molanta ha tancat el curs elaborant un mural al·legòric dedicat a la figura de qui fou alcalde d’Olèrdola i dóna nom a l’escola. A la façana del centre situada al carrer Sant Roc s’hi pot veure un mural carregat de significat. Un cep amb signes de floració  conté el perfil de Rossend Montané. Les arrels del cep estan sostingudes per la silueta de l’edifici de l’escola i dins de l’edifici hi ha marcades les mans dels alumnes. L’autora del projecte és l’artista Leslie Yendell, que explicava que el mural vol recollir la vinculació de Montané amb la terra i la continuació del cicle de la vida que representa el rebrot del cep.(àudio)

L'Ajuntament d'Olèrdola ha ofert un suport decidit a les activitats realitzades per l'escola en motiu de l'any Rossend Montané i ha subvencionat el mural.Dilluns els alumnes i mestres de l’escola es fotografiaven davant del mural, amb la presència de familiars de Rossend  Montané. La seva vídua, Anna Maria Verge, explicava que durant tot el curs la família ha col.laborat amb l’escola per facilitar material i donar a conèixer entre els alumnes la figura de Rossend Montané. (àudio)

Àngels Urgell, directora de l’escola, subratllava que en aquest final de curs també s’han pintat les parets interiors del pati de l’escola amb les mans de persones relacionades amb l’escola, sota el nom de “deixa la teva empremta”.(àudio)

L’escola preveu fer una acte a finals del mes d’octubre, coincidint amb el 25è aniversari de la mort de Rossend Montané, per a cloure l’any que li han dedicat a la persona que dóna nom a l’escola.

Escolta les entrevistes a Leslie Yendell, Anna Maria Verge i Àngels Urgell, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions