Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un taller a Sant Pere Molanta facilitarà eines per millorar l’acompanyament escolar dels fills

El taller gratuït s’ha programat aquest dissabte a la biblioteca de l’escola Rossend Montané, de 10:00 a 14:00

dimarts 22 novembre 2016

Les famílies són més decisives del que sovint es pensen en el rendiment escolar dels seus fills. Per tal de facilitar eines perquè aquest acompanyament s’afronti des del coneixement, l’Ajuntament d’Olèrdola organitza  el taller “Eines per l’acompanyament escolar dels teus fills i filles”. L’activitat és gratuïta i s’ha programat aquest dissabte al matí, de 10 a 2, a la biblioteca de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta. La pedagoga Ana Isabel del Rio serà la formadora que conduirà aquesta sessió, abordant  diferents àmbits que afecten l’educació dels fills, com els deures, les habilitats socials, la intel·ligència emocional, la lectura, la gestió de l’estrès, la comunicació o l’estil educatiu.

La finalitat és aprendre a implicar-se eficaçment en el procés educatiu dels fills, per millorar tant el rendiment acadèmic com el benestar emocional i físic. Ana Isabel del Rio subratlla que el més important que cal tenir present és que “les expectatives que tenim dels nostres fills determina allò que fan”. Del Rio també posa l’accent en la importància de donar recolzament a la lectura i al desenvolupament del llenguatge des de casa.(àudio)

Altres factors rellevants que incideixen favorablement en aquesta acompanyament és tenir una comunicació fluida amb els fills, mantenir un bon vincle i que l’estil educatiu sigui democràtic a casa.

El taller parteix de les evidències perquè els assistents interioritzin a què val la pena dedicar el temps. El taller també inclou activitats  i espais d’intercanvi d’experiències que permeten constatar que les famílies tenen preocupacions similars.(àudio)

Anna Isabel del Rio assenyala que hi ha preocupació entre les famílies, però també desconeixement sobre com incideix la família en el rendiment escolar. En aquest sentit explicava que cal plantejar-se els esforços que es dediquen als deures i pensar també en la lectura a casa o bé en garantir que els infants facin activitat física intensa.(àudio)

Per formalitzar la inscripció al taller cal comunicar-ho al correu electrònic mulinaripm@gmail.com. Hi haurà també servei d’acollida gratuït durant la durada del taller. Per fer-ne ús caldrà comunicar-ho igualment a través del mateix correu electrònic d’inscripció.

Escolta l'entrevista a Ana Isabel del Rio, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions