Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una conferència de Joan Solé Bordes recordarà l’estret vincle de Milà i Fontanals amb el barri Ferran de Sant Pere Molanta

Serà aquest dimecres, a les 18.30h, dins de la Setmana Cultural que organitza l’Ajuntament d’Olèrdola
Joan Solé Bordes
Joan Solé Bordes

dilluns 22 abril 2024

 Dins de les propostes que organitza l’Ajuntament d’Olèrdola en la Setmana Cultural promoguda amb motiu de Sant Jordi, aquest dimecres l’historiador Joan Solé Bordes pronunciarà la conferència “Els Milà de Ferran, de pagesos a patriarques”. La xerrada s’ha programat al Local Molantenc, a dos quarts de 7 de la tarda,  i permetrà conèixer els orígens de la família Milà del barri de Ferran, proper al poble de Sant Pere Molanta, i el vincle amb Manuel Milà i Fontanals.

En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, el mateix Joan Solé Bordes recordava que tant Manuel com el seu germà Pau van néixer a Vilafranca, però la seva família és sortida de Ferran. En la conferència, Solé Bordes detallarà aquesta evolució d’una família que passa de pagesos a “patriarques de la Renaixença”. (àudio)

Amb la conferència es vol subratllar aquest important vincle d’Olèrdola amb una de les figures cabdals de la història de la llengua catalana. Solé Bordes creu que “seria bonic” que a Ferran o a Sant Pere Molanta hi hagués un espai que recordés l’origen dels Milà i Fontanals.(àudio)

Solé Bordes també indicava durant l’entrevista que l’Ajuntament havia tingut una resposta “favorable i atenta” davant la possibilitat de fer alguna activitat relacionada amb la difusió d’aquesta relació d’Olèrdola amb els Milà i Fontanals.(àudio)

Escolta l’entrevista a Joan Solé Bordes, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions