Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una exposició a l’escola Circell repassa un segle d’escola pública a Moja

Les famílies han aportat materials i la mostra resta oberta al públic les tardes d’aquesta setmana
L'exposició s'inaugurava divendres
L'exposició s'inaugurava divendres

dimarts 02 juny 2015

Fotografies de grups escolars davant l’antiga escola de la plaça de l’Església, llibres dels nostres avis amb cal·ligrafia impecable o els primers ordinadors. Aquests i altres “tresors” es poden  trobar a l’exposició “Un segle d’escola a Moja!”,  que es pot veure durant les tardes d’aquesta setmana a l’escola Circell de Moja. La mostra s’inscriu en el projecte que l’escola ha fet durant tot aquest curs, dedicat a commemorar els 25 anys de l’escola Circell. Aquest és l’últim nom que ha tingut l’escola pública a Moja, però l’ensenyament reglat públic al poble ja acumula un segle d’història. Partint d’aquesta premissa, des de l’escola es va fer una crida perquè les famílies aportessin materials relacionats amb l’escola d’aquests darrers cent anys. I el resultat ha estat una atractiva, evocadora i plural exposició que es pot veure les tardes d’aquesta setmana, des de dos quarts de 5 a les 6.

Mercè Garcia, directora de l’escola Circell, explicava que els materials rebuts s’han organitzat en fins a 6 apartats: l’escola en general; fotografies; labors i treballs manuals; tecnologia i història de l’escriptura; biblioteca; i esports.(àudio)

Divendres s’inaugurava l’exposició i els alumnes de 6è oferien visites guiades als seus companys d’escola més petits. Un dels apartats que més cridaven l’atenció als infants era el de tecnologia, amb els primers jocs d’ordinador comercialitzats fa 35 anys.(àudio)

Una mostra que han viscut tan directament els alumnes, amb forces casos aportant materials de les seves mateixes famílies, permet que hi hagi una elevada motivació i sigui més fàcil estudiar conceptes com el temps històric. L’observació de l’evolució d’un objecte i els seus usos escolars també ha captat l’interès de molts mestres joves, tal i com destaca Mercè Garcia.(àudio)

L’exposició exemplifica la implicació de tota la comunitat educativa en la tasca de l’escola i ha suposat donar un caràcter de celebració col.lectiva, oberta a tot el poble, a l’aniversari del centre. Qui desitgi comprovar la vàlua incalculable d’aquests fragments d’històries escolars, encara té temps de fer-ho fins divendres, de dos quarts de 5 a les 6 de la tarda.

Escolta l'entrevista a Mercè Garcia, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

Document Actions