Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una exposició i el programa especial de ràdio “Anecdotari popular”, amb representants d'entitats, obren aquest dimecres la Festa Major de Moja

“Anecdotari popular” s’emet per Canal 20-Ràdio Olèrdola, a les 20.00h, i recull l’experiència de persones que han impulsat els balls populars i les festes de Moja
El programa "Anecdotari popular" s'ha enregistrat al Local Nou
El programa "Anecdotari popular" s'ha enregistrat al Local Nou

dimecres 22 juliol 2020

Aquest dimecres la inauguració d’una exposició temàtica dedicada als balls obre, a les 5 de la tarda, els actes de la Festa Major de Moja. L’exposició es podrà veure a l'aparador de vidre del bar del Local Nou durant tota la Festa Major. És una activitat organitzada per la Comissió de Festes de Moja, amb la col·laboració del Ball de Bastons “El Toc d’Olèrdola”, dels Balls Populars, dels Geganters i dels Diables de Moja.

D’altra banda, pels carrers del poble per on passa el recorregut de la cercavila, es podrà veure una “cercavila simbòlica”. Es tracta d’una exposició de carrer que conté una representació artística de cada ball de la cercavila.

I a les 20.00, a través de l’emissora municipal de ràdio, Canal 20-Ràdio Olèrdola, i de la web de la comissió de festes, festesdemoja.cat, es podrà seguir “Anecdotari popular”. Es tracta d’entrevistes i debat amb veïns i veïnes que han jugat un paper actiu en la cultura popular al poble, a través de la seva vinculació amb els balls de la Festa Major.

El programa va ser enregistrat al Local Nou de Moja i compta amb la participació de Jaume Inglada, fundador del Drac; Iolanda Siles, fundadora del ball de bastons “El Toc d’Olèrdola”; Marga Roca, promotora del desaparegut ball de bastons de l’escola Circell; Míriam Rivas, fundadora del ball de Cavallets; Dolors Rovirosa, fundadora de les panderetes; Josep Sesma, membre dels Diables i un dels promotors de la Timbarada; Marcel Sallés, expresident i membre de les juntes de l’actualment inactiva  Societat Sant Jaume; Antoni Duque, fundador dels geganters de Moja; i Ingrid Gras, membre de la Comissió de Festes.

El programa el condueix Raimon de Cara, cap dels Serveis Informatius de Canal 20; amb Armand Benyto, cap tècnic de l’emissora de ràdio, al control de so.

El programa es pot escoltar a partir de les 20.00 a través del 107.0 de la FM o online en el servei d’streaming de l’emissora.

L’enregistrament del programa “Anecdotari popular” es podrà consultar igualment quan es desitgi, a partir de la nit d'aquest dimecres, a través del servei de Ràdio a la Carta de la web municipal i de la pàgina web de la Comissió de Festes.

 

Document Actions